Vučić: Šveđani, ulažite u Srbiju!

- Potrebno nam je vaše iskustvo, podrška i pomoć. Molim vas da dođete u Srbiju, a oni koji su već tu, neka ostanu, i neka nam kažu šta možemo da uradimo da dodatno popravimo naše poslovno okruženje - rekao je premijer Srbije na Poslovnom forumu u Stokholmu, gde boravi u zvaničnoj poseti

  • 48

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas predstavnike najvećih švedskih kompanija da ulažu u Srbiju, ističući da je zemlja posvećena reformskim merama i stvaranju još povoljnijeg investicionog okruženja.

- Potrebno nam je vaše iskustvo, podrška i pomoć. Molim vas da dođete u Srbiju, a oni koji su već tu, neka ostanu, i neka nam kažu šta možemo da uradimo da dodatno popravimo naše poslovno okruženje - rekao je Vučić na Poslovnom forumu u Stokholmu, gde boravi u zvaničnoj poseti.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Vučić: Srbija mora dosta da radi kako bi privukla investitore iz Švedske!

VUČIĆ U ŠVEDSKOJ: Srbiji je OSNOVNI CILJ da postane deo EU! (FOTO)

Vučić sa švedskim privrednicima o privlačenju investicija u Srbiju! (FOTO)

On je istakao da mere štednje idu po planu i da je prvi put u državnoj kasi u januaru ostvaren suficit.

Vučić je ponovio da je Srbija preduzela teške mere bez pritisaka spolja, navodeći da reforme podržavaju Svetska banka, Međunarodni monetarni fond, Evropska banka za obnovu i razvoj.

Podsetio je da su tokom prošle godine usvojeni veoma važni zakoni, među kojima su i zakoni o radu, planiranju i izgradnji, privatizaciji kao i da su od novembra smanjene plate u javnom sektoru i deo penzija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ocenivši da Srbija ima niske troškove poslovanja, da radi najbolje što može kako bi privukla nove investitore i da je radna snaga obrazovana ali i jeftina, Vučić je podsetio da postoje i ugovori o trgovini sa zemljama EU, ali i Rusijom, Turskom, Kazahstanom te da ima pristup tržištu od milijardu ljudi.

- Niko u regionu ne može da ponudi takve uslove kakve možemo mi - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je blizu postizanja dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji će na sednici Borda direktora 23. februara razmatrati aranžman sa Srbijom.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Nama ne treba njihov novac, ali želimo da obezbedimo još sigurniji ambijent za investitore - rekao je Vučić, dodajući da će nakon toga javne finansije biti pod kontrolom i da veruje da će javni dug, koji i dalje raste ali usporeno, krajem 2016. ili početkom 2017. početi da opada.

Podsetivši da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen 9. februara u Briselu, te da Kosovo, bez sumnje, nije najveći problem u regionu, premijer je istakao da je upravo Srbija garanat stabilnosti u regionu jer ima dobre odnose sa komšijama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA