I ALBANCI GA CENE: Slobodan Milošević dobija ulicu na Kosovu?

Kosovske vlasti raspravljaće danas o mogućnosti da jedna ulica u opštini Ranilug dobije ime Slobodana Miloševića

  • 16

Kosovske vlasti raspravljaće danas o mogućnosti da jedna ulica u opštini Ranilug dobije ime Slobodana Miloševića, pišu prištinski mediji.

List "Gazeta" je pre nekoliko dana objavio fotografije na kojima se vide table sa ispisom "Ulica Slobodana Miloševića" uz tvrdnju da su one izrađene na inicijativu predsednika srpske opštine Ranilug Gradimira Mikića.

"Gazeta" navodi da je ta vest podigla mnogo prašine na Kosovu, a kosovski zamenik ministra za lokalnu samoupravu Bajram Gečaj rekao je za "Kohu" da će tokom dana biti objavljeno saopštenje povodom ove inicijative.

"Zasad imamo samo medijske informacije o ovome, a za ponedeljak je zakazana sednica na kojoj će se raspravljati o tome šta se dešava u toj opštini", rekao je Gečaj u nedelju.

Kako piše "Koha", zamenik ministra nije mogao da odgovori na pitanje da li kosovske vlasti imaju listu zabranjenih imena i da li postoji propis "kojim se zabranjuje da ulice dobijaju imena lica odgovornih za genocid".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Arsenijevic

    9. mart 2015 | 12:21

    Glupost...njegovom zaslugom i zaslugom njegovoh pulena ostasmo bez Kosova! Sloba je izdao Kosovo i Krajinu, to svi znaju. Kada je trebalo da se bori i kad je svojom nesposobnoscu uvukao zemlju u rat, on skida gace i pregovara! Vojska je s pesmom napustila Kosovo...

  • obilic

    9. mart 2015 | 12:41

    Pa naravno on im je i stvoriodrzavu i samostalnost pa i treba da ga slave. A nas je zavio u crno

  • SMEDEREVAC

    9. mart 2015 | 13:19

    Ali ovo je inicijativa preostalih kosovara srpske nacionalnosti.Neka mu daju ulicu,jer im je on i pokazao ulicu i put gde da pobegnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA