SRPSKI KRALJ BIO JE SPECIJALAC LEGIJE STRANACA: Ratovao je i UBIJAO za Francusku, Srbi su ga zbog toga OBOŽAVALI!

Srpski kralj, koga su Srbi obožavali bio je borac Legije stranaca, a njegova bista i danas se nalazi u muzeju ove elitne vojne jedinice u Francuskoj

  • 51

Jedan od omiljenih srpskih vladara kralj Petar I Karađorđević kojeg su Srbi zvali "Čika Pera" bio je veliki vojskovođa i borac, a osim ratova koje je vodio kao kralj Srbije, on je učestvovao i u mnogim svetskim bitkama i to kao član Legije stranaca!

Malo Srba zna da je kralj Petar I Karađorđević bio u Legiji stranaca i da je nosilac njihovog ordenja za zasluge u ratovima.

KRALJ PETAR IMAO GEJ GENERALA: Za ovu tajnu srpsku istoriju niste znali (FOTO)

U Muzeju Legije stranaca i danas nalazi se bista kralja Petra I koji je bio oficir ove elitne vojne formacije, a kao njen član učestvovao je u ratu između Francuske i Pruske 1870. godine, a javna je tajna da su baš iz tog razloga pripadnici ove jedinice zajedno sa srpskom vojskom učestvovali u probijanju Solunskog fronta!

Foto: Wikimedia/TECH. SGT. H. H. DEFFNER Foto: Wikimedia/TECH. SGT. H. H. DEFFNER

POSLEDNJI LEGIONAR KOJI JE POGINUO BIO JE SRBIN: Priča iz sedišta Legije stranaca u Francuskoj

Legija stranaca je oduvek bila predmet različitih priča i legendi, a navodi se da tek svaki osmi uspe da prođe obuku. U gradu Obanj u Francuskoj, blizu Marselja, nalazi se vojni kompleks koji krije svet Legije stranaca.

Evo šta je kralj Petar poručio vojnicima pred Kolubarsku bitku!

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Zvanično, Legija stranaca je elitna borbena jedinica u službi Francuske, koja je sastavljena od stranih državljana kojima Francuska daje oružje i opremu da je brane. Danas se u Legiji bori oko 6.900 ljudi, a među njima su 90 odsto stranci.

EVO ZAŠTO SRBI VOLE KRALJA PETRA I KARAĐORĐEVIĆA: Živeo je za Srbiju, a umro je na gvozdenom vojničkom krevetu!

Kandidati ne smeju da imaju preko 40 godina, a opservacija kandidata traje dve nedelje kada se testira njegova fizička snaga, motivacija i spremnost za maksimalne napore. Jedan od uslova je da nisu u braku, a test prođe tek svaki osmi kandidat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    30. april 2015 | 21:12

    Marsirala marsirala kralja Petra Garda...!!!Jedan jedini i neponovljivi Cica Pera koji je delio sudbinu svoga naroda i peske presao Albaniju!

  • Južnjak

    30. april 2015 | 21:41

    Kralj Petar I Karađorđević je bio jedan od najboljih srpskih vladara,i bio je veoma cenjen i poštovan od srpskog naroda! Kralj Petar je bio vrhovni komandant srpske vojske u Balkanskim ratovima. U Prvom svetskom ratu povlačio se sa vojskom preko Albanije. Pošto je bio kralj Srbije tokom perioda velikih srpskih vojnih uspeha, u srpskom narodu ostao je zapamćen kao kralj Petar Oslobodilac (takođe poznat i kao Stari kralj).

  • Република Српска

    30. april 2015 | 22:46

    Живео краљ Петар

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA