Lavrov stigao u Beograd!

- Veoma sam radostan što sam u Beogradu gde sam bio i pre godinu dana - rekao je Lavrov novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" i dodao da je Rusija "visoko ocenila" dolazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Moskvu i učešće Vojske Srbije na tamošnjoj Paradi pobede 9. maja

  • 9

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov stigao je u posetu Srbiji, piše RTS. Na Aerodromu u Beogradu dočekao ga je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

NEŠTO SE KUVA: Putin pred paradu otpustio 20 generala!

Zvanični deo posete Beogradu ruski šef diplomatije Sergej Lavrov počeće u petak, kada će se sastati s predsednikom i premijerom Srbije.

- Veoma sam radostan što sam u Beogradu gde sam bio i pre godinu dana - rekao je Lavrov novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" i dodao da je Rusija "visoko ocenila" dolazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Moskvu i učešće Vojske Srbije na tamošnjoj Paradi pobede 9. maja.

- Visoko smo ocenili i to što se godišnjica pobede nad fašizmom svečano proslavila i u Beogradu, uz učešće premijera Aleksandra Vučića - rekao je ministar spoljnih poslova Rusije.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Lavrov je izrazio podršku predsedavanju Srbije OEBS-om i izrazio uverenje da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, tokom predsedavanja "donositi odluke koje su dobre za sve".

Glavne teme razgovora biće saradnja Srbije i Rusije, bilateralni odnosi, kao i srpsko predsedavanje OEBS-u, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič rekao je ranije u intervjuu za RIA Novosti da Rusija opredeljenost Beograda za članstvo u EU ne smatra preprekom za jačanje odnosa s Rusijom. Poručio je da Srbija i dalje može da računa na podršku Moskve u zaštiti svog suvereniteta kada je reč o Kosovu.

(Telegraf.rs / Beta, RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicha.

    14. maj 2015 | 21:47

    A kad nam stižu S-300 i Topolj sistemi s posadama,ajde malo brže to,ne stidite se.

  • Ja

    14. maj 2015 | 21:11

    Dobrodošao brate!

  • Bobo

    14. maj 2015 | 23:36

    Idemo li mi u EU ili u Rusku federaciju. Ljudi mi bih bez EU odavno bili mrtvi od gladi. Od rusije nismo dobili ni dolar bespovratnih srestava. Ja sam sokiran ovolikom ljubavlju sa rusima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA