Rođak generala Milana Nedića: Samo želim da javnost sazna istinu!

Zahtev za rehabilitaciju srpskog predsednika Vlade za vreme Drugog svetskog rata, podnet je još pre sedam godina, u međuvremenu je dva put odbijen "zbog neurednosti", da bi ga na kraju Apleacioni sud u Beogradu vratio na ponovno odlučivanje, ali zastoj i dalje postoji

Komentari

  • Praistorijska Srpska Drzava

    21. jun 2015 | 06:46

    Za razliku od Nemackih Gestapovaca , Ljoticevci nisu bili ni Fasisti ni Nacisti. Ljoticevci nisu bili ni Fasisti ni Nacisti. Jevrejsko pitanju u Srbiji su resavali iskljucivo Nemci. Zandarmerija nije resavala Jevrejsko Pitanje u Srbiji. Takodje, Milan Nedic nije bio Pravi Predsednik Srpske Vlade u Drugom Svetskom Ratu. Pravi Predsednici Srpskih Vlada u Drugom Svetskom Ratu bili su Dusan Simovic , Slobodan Jovanovic, Milos Trifunovic , Bozidar Puric. Prvi Predsednik Srpske Saveznicke Vlade u Drugom Svetskom Ratu bio je General Dusan Simovic. Drugi Predsednik Srpske Saveznicke Vlade u Drugom Svetskom Ratu bio je Slobodan Jovanovic. Treci Predsednik Srpske Saveznicke Vlade u Drugom Svetskom Ratu bio je Milos Trifunovic. Cetvrti Predsednik Srpske Saveznicke Vlade u Drugom Svetskom Ratu bio je Bozidar Puric. SANU je Slobodana Jovanovica uvrstila medju 100 najznamenitijih Srba.

  • Pravi Antifasista

    14. jun 2015 | 10:46

    @SAVA Gestapovci za razliku od Ljoticevca nisu bili Srbi. Ljoticevci su nazalost bili "Srbi" dok Gestapovci nisu bili Srbi. Takodje Ljoticevci nisu zasluzili nikakvu rehabilitaciju.

  • Prle kacket

    12. jun 2015 | 12:53

    Pa normalno druskane da ne tražite da se odlikuje karadjordjevom zvezdom pošto je toliko zla naneo sopstvenom narodu a i četnika drazhu su pomilovani isti takvi slični njemu i da ne bi trebali da budu tu gdje su

    • 13. jun 2015 | 23:42

      SAVA

      @Prle kacket

      Zaboravili su i Ljoticevca, ima li i on nekog, ostaju jos Gestapovci pa i njih u heroje

  • Istina o Drugom Svetskom Ratu

    12. jun 2015 | 12:02

    Vlada Milana Nedica nije hapsila Jevreje u Beogradu i drugim delovima Srbije. Za vreme Holokausta Milan Nedic nije hapsio Jevreje u Beogradu i drugim delovima Srbije. General Milan Nedic se nije povukao zajedno sa Nemcima u Austriju jer je Milan Nedic umro u Beogradu 4. februara 1946. godine Vlada Milana Nedic nije verno izvrsavala naredjenja Hitlera i Nemacke. Milan Nedic nije izvrsavao naredjenja Hitlera i Nemacke. Logor na Banjici bio je Nemacki logor a ne Nedicev logor. Banjicki Logor bio je iskljucivo Nemacki Logor. Komandant Logora na Banjici bio je Nemacki Gestapovac Vili Fridrih. Banjickim Logorom su upravljali iskljucivo Nemci. Od oko 23.697 logorasa Banjickog Logora samo izmedju 455 i 688 njih je bilo Jevrejskog porekla. Od oko 3.849 ubijenih logorasa Banjickog logora samo 382 njih je bilo Jevrejskog porekla. Ogromna vecina logorasa Banjickog Logora bila je Srpskog porekla.

  • Pravi Antifasista

    12. jun 2015 | 11:27

    @Antifasista Zasto stalno lazes? Milan Nedic i Nediceva Vlada nisu sluzili Nemcima. Milan Nedic i njegova Vlada nisu izvrsavali naredjenja Hitlera i Nemacke. Milan Nedic je umro u Beogradu. Dakle Milan Nedic se nije povukao sa Nemcima u Austriju. Milan Nedic je umro u Beogradu 4. Februara 1946. godine. Milan Nedic nije izvrsavao naredjenja Hitlera i Nemacke. Nediceva Vlada nije izvrsavala naredjena Hitlera i Nemacke. Milan Nedic NIJE Javio Hitleru da je Srbija osciscena od Jevreja. Srbija nikada nije bila Teritorija osciscena od Jevreja. Nediceva Vlada ni Hapsila Jevreje. Takodje Ljoticevci i Nedicevci nisu ubijali i hapsili Jevreje u Srbiji.

    • 12. jun 2015 | 14:46

      Antifašista

      @Pravi Antifasista

      Ja nikada ne lažem i pritom ti dajem i dokaze. A ti prijatelju imaš problem i to krupan. Ajd što lažeš sebe, al što da lažeš nas. Ukucaj u Google pretragu i dokazi će se nizati jedan za drugim. Živ bio!

  • Pravednik Medju Narodima

    12. jun 2015 | 11:13

    @Antifasista Nediceva Vlada i Srbi nisu pobili sve Jevreje i Rome u Beogradu i okolini Beograda. Srpska Vlada i Srbi NISU pobili sve Jevreje i Rome u Beogradu i okolini Beograda. Milan Nedic i clanovi Nediceve Vlade nisu pobili sve Jevreje u Beogradu i okolini Beograda. Od oko 16000 Srpskih Jevreja u Srbiji , Nemci su pobili oko 14500 Srpskih Jevreja. Jevreje u Beogradu i drugim delovima Srbije su pobijali iskljucivo Nemci. U Nemackom Logoru Sajmiste pobijena je polovina svih Srpskih Jevreja. Nemci su u Nemackom Logoru Sajmiste pobili polovinu svih Srpskih Jevreja. A taj isti logor bio je na teritoriju Nezavisne Drzave Hrvatske. Nedic i Nedicevi nisu pobili Jevreje u Beogradu i okolini Beograda. I dan danas vise Jevreja zivi u Beogradu nego u bilo kojem drugom gradu bivse Jugoslavije. Milan Nedic nije bio Pravi Predsednik Srpske Vlade u Drugom Svetskom Ratu. Pravi Predsednik Srpske Saveznicke Vlade u Drugom Svetskom Ratu bio je Slobodan Jovanovic. Predsednika Srpske Saveznicke Vlade iz Drugog Svetskog Rata je SANU proglasila za jednog od 100 najznamenitijih Srba.

  • Pravednik Medju Narodima

    12. jun 2015 | 10:51

    @Antifasista Nediceva Vlada i Srbi NISU Pobili sve Jevreje i Rome u Beogradu i okolini Beograda u Drugom Svetskom Ratu. Milan Nedic i Nediceva Vlada nisu pobili Jevreje u Beogradu i drugim delovima Srbije. Milan Nedic i Srbi nisu pobili Jevreje u Beogradu i drugim delovima Srbije. Od oko 16000 Srpskih Jevreja u Srbiji , Nemci su pobili oko 14500 Srpskih Jevreja. U Nemackom Logoru Sajmiste , Nemci su pobili polovinu svih Srpskih Jevreja. Polovina Svih Srpskih Jevreja je bila pobijena u Nemackom Logoru Sajmiste koji je bio na teritoriju Nezavisne Drzave Hrvatske! Inace Srpski Partizani su oslobodili Beograd u Drugom Svetskom Ratu. Milan Nedic , Nediceva Vlada i Srbi nisu pobili sve Jevreje u Beogradu i okolini Beograda. Srbija nikada nije bila prva osciscena teritorija od Jevreja. Prvi Judenfrei Grad u Evropi bio je Gelnhausen u Nemackoj. Nemci su Gelnhausen proglasili za Judenfrei Decembra 1938. godine. Drugi Judenfrei Grad u Evropi bio je Bydgosczc u Poljskoj. Nemci su Bydgoszcz proglasili za Judenfrei Decembra 1939. godine. Treci Teritorij Proglasen Za Judenfrei bio je Luksemburg. Nemci su proglasili Luksemburg za Judenfrei 17 Oktobra 1941. godine. Cevrta teritorija proglasena za Judenfrei bila je Estonija. Nemci su Estoniju proglasili za Judenfrei Decembra 1941. godine. Srpski Partizani su Oslobodili Beograd u Drugom Svetskom Ratu. Nediceva Vlada NIJE pobila sve Jevreje i Rome u Beogradu i okolini Beograda.

  • Srbenda

    11. jun 2015 | 22:16

    @Antifašista Nediceva Vlada NIJE izvrsavala naredjenja Adolfa Hitlera i Nemacke. Takodje , Milan Nedic NIJE Javio Nemcima , da je Srbija ociscena od Jevreja. Jevrejsko Pitanje u Srbiji su resavali Nemci a ne Srbi i Nediceva Vlada. Srbija nikada nije bila prva teritorija osciscena od Jevreja. Prvi Judenfrei Grad u Evropi bio je Gelnhausen u Nemackoj. Nemci su Gelnhnausen proglasili za Judenfrei Decembra 1938. godine Drugi Judenfrei Grad u Evropi bio je Bydgoszcz u Poljskoj. Nemci su Bydgosczcz proglasili za Jundefrei Decembra 1939. godine. Treci Teritorij proglasen za Judenfrei bio je Luksemburg. Nemci su Luksemburg proglasili za Jundenfrei 17 Oktobra 1941. godine. Cetvrta Teritorija proglasena za Judenfrei bila je Estonija. Nemci su Estoniju proglasili za Judenfrei Decembra 1941. godine. Dakle Milan Nedic NIJE Javio Nemcima da je Srbija osciscena od Jevreja. Srbija nikada nije bila prva Teritorija osciscena od Jevreja. I dan danas vise Jevreja zivi u Srbiji nego u bilo kojoj drugi zemlje bivse Jugoslavije. Milan Nedic i Nediceva Vlada NISU izvrsavali naredjenja Hitlera i Nemacke.

    • 12. jun 2015 | 09:40

      Antifasista

      @Srbenda

      Ne lupaj, majke ti! Ne brukaj nas Srbe zbog šake prodanih duša koji da bi se ušlihtali okupatoru su pobili svo jevrejsko i cigansko stanovništvo u BG i okolini. Mene je stid takvih kao što si ti, koji knjigu otvorio nije, a nekmoli popričao sa nekim ko je preživeo po nešto iz tog okupiranog Beograda i ko je preživeo Nedićevu vladu.

  • Partizani i Cetnici zajedno protiv Svaba

    11. jun 2015 | 22:00

    @Antifašista, General Milan Nedic NIJE Javio Hitleru , da je Srbija ociscena od Jevreja. Nedicev Rezim nije izvrsavao naredjenja Hitlera i Nemacke. Nedicev Rezim nije izvrsavao naredjenja Adolf Hitlera i Nemacke. Srbija nije ocistila samu sebe od Jevreje. Jevrejsko Pitanje u Srbiji su resavali Nemci a ne Srbi i Milan Nedic. Prvi Judenfrei Grad u Evropi bio je Gelnhausen u Nemackoj. Nemci su Gelnhausen proglasili za Judenfrei Decembra 1938. godine. Drugi Judenfrei Grad u Evropi bio je Bydgosczcz u Poljskoj. Bydgosczc u Poljskoj. Nemci su Bydgosczc proglasili za Judenfrei Decembra 1939. godine. Treci Judenfrei Teritorij proglasena za Judenfrei bio je Luksemburg. Nemci su Luksemburg proglasili za Judenfrei 17 Oktobra 1941. godine. Cetvrta Judenfrei Teritorija proglasena za Judenfrei bila je Estonija. Nemci su Estoniju proglasili za Judenfrei Decembra 1941. godine Nedicev Rezim nije javio Hitleru kako je Srbija ociscena od Jevreja jer Srbija nije bila nikada ociscena od Jevreja.

  • Mrki Vuk

    11. jun 2015 | 21:48

    Mogu se stvari posmatrati ovako i onako . Mi nikada nećemo saznati istine ,a neće ni ostali narodi na ovim prostorima ...verovacemo u ono sto nam prija .

  • CN

    11. jun 2015 | 18:11

    Pitate li se kolko bi Srba preživelo da nije bilo Nedića ? On nije svojom voljom postao predsednik vlade, nego ga postavila sila. Nesreća je što mi slavimo one koji su vodili mlade u smrt, a ne one koji su se žrtvovali i spašavali narod.

  • Antifašista

    11. jun 2015 | 15:10

    Dragi Saša Nediću, evo jedan "copy" koji dosta govori o tvom deki. Његовој влади је дато задужење за многе активости у вези са холокаустом и прогоном антифашиста, као што су регистрација и хапшење Јевреја и заједничку контролу над логором Бањица. Недићев режим је верно извршавао немачке захтеве, покушавајући да осигура Србији место у новом евопском поретку који стварају нацисти. Недић је био фасциниран немачким националсоцијализмом и покушао је да уреди Србију по угледу на Трећи рајх. Са ослобођењем Србије повукао се са Немцима у Аустрију, покушавајући да организује отпор новој комунистичкој Југославији." Bio je PRVI u Evropi koji je oduševljeno javio Hitleru u Berlin kako se Srbija prva očistila od Jevreja. Ne znam koliko tvoji sadašnji saradnici znaju ko ti je bio deda, ali ne verujem da bi im se dopalo.

    • 11. jun 2015 | 19:38

      Александар Џунић

      @Antifašista

      Не мора да значи да је "радосно јављање" о чишћењу Јевреја доказ да је био одушевљен Хитлером, већ да је у немогућој шах мат позицији тога времена, радио шта је могао у датим околностима да минимизује штету и жртве. Не морам ја да знам истину, али знам да се са само једном једначином не могу решити две непознате. Као неко ко је рођен "педесет и неке", тек сада могу објективније да гледам на прошлост на основу догађаја из недавне историје. Шта год да је чињено у то време, увек ћу кривити крвожедну "германску расу", а не некога од наших. Нису Недић и Дража требили Јевреје пре доласка Немаца. Припадаш онима који криве не оног ко је прдно, већ онога који је прдеж чуо.

    • 11. jun 2015 | 19:44

      Алекса

      @Antifašista

      Армијски ђенерал Милан Недић није ПРВИ одушевљено јавио да је Србија очишћена од Јевреја! Антифашисто ова изјава је плод твојег незнања, или је у питању ширење лажи. Тачно се зна који немачки официр и када је јавио да је Србија Јуден фрај. ПС Док су "југословенски антифашисти" од другова Рибар до друга Тите, били у добрим односима са Хитлеровом солдатеском, ђенерал Недић био је у притвору, а његов брат у логору. У том периоду другови "антифашисти" одају Немцима неке другове који им сметају, а бејаху исламске и мојсијевске вере. Шта на то каже "антифашистичка" историја? ППС Нико у рату није чистих руку био.

  • B

    11. jun 2015 | 15:05

    Istinu pravu, nikada vjerovatno saznsti necemo.. znam samo da su nasi oficiri bili casnini postovani.. sliku koju imamo sada o Jvuo je cista komunisticka laz.. koja je ostala a zivih svjedokanje sve manje.. tako da.. eto .. istina je prva zrtva dvakog rata

  • Salvatore

    11. jun 2015 | 14:54

    Više je on spasio Srba a i Slovenaca i borio se za Srbe nego Čiča....to su istorijske cinjenice koje su relevantne,pa neka priča i pise ko šta hoće!!!!!

  • Анти Антифа

    11. jun 2015 | 14:01

    Хвала Ђенералу Недићу!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA