Jovo Ćuruvija: Samo vi ubijajte novinare, niko vas neće goniti! (VIDEO)

Srbija je jedina zemlja u kojoj je od devedesetih do danas ubijeno tri novinara, kaže brat Slavka Ćuruvije, koji jedino rešenje vidi u obraćanju za pomoć Jelku Kacinu

  • 0

Jovo Ćuruvija, brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, u intervjuu za bosanski portal Federalna.ba kaže da u pismu koje je poslao izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Jelku Kacinu zahteva pritisak na državne organe kako bi se pronašao ubica.

- Kacin je ozbiljan političar koji radi po evropskim principima. Jedino Brisel i Kacin mogu da uljude ovu zemlju. Vlast u Srbiji već 13 godina, od Milana Milutinovića, kojem sam se prvi obratio, ne može da otkrije Slavkovog ubicu. Niko nije ništa uradio, rezultat nam je nula. Novinari i ja, jedino što smo uspeli jeste da se ne zaboravi Slavkovo ubistvo - ističe Ćuruvija.

U razgovoru on ističe kako je Srbija jedina zemlja u kojoj je od devedesetih do danas ubijeno tri novinara.

- Srbija šalje strašnu poruku: 'Ubijajte vi novinare i niko vas neće goniti'. Zbog svega toga, poštujući Jelka Kacina, njegovu upornost i naklonjenost evropskim principima, uputio sam to pismo i nadam se da će učiniti sve da mi pomogne da obavimo bar nešto što smo dužni, ja kao brat i vi kao novinari - poručio je brat ubijenog novinara.

Ćuruvija negira priče da je ubica njegovog brata ubijen. On smatra da te informacije nisu tačne i da predstavljaju samo nemoć države.

- Bojim se da tajne službe što vojne, što civilne i dalje drže pod kontrolom političare - ističe Ćuruvija, koji je juče u autorskom tekstu za Telegraf.rs poručio da se njegovog brata sete samo pred izbore.

(I. D. / Federalne.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA