REKLI SU MI UĐI U STRANKU I DOBIĆEŠ POSAO: Ispovest mladića koji je poverovao u PARTIJSKE LAŽI. Naježiće vas kako je prošao!

 
  • 12

- Obećali su mi u stranci da ću napredovati i kada završim fakultet da ću dobiti neki poslovni angažman. Nisam verovao da ću raditi kao konobar u stranačkom bifeu! - priča za naš portal diplomirani politikolog koji je zbog posla i egzistencije krenuo put članstva u stranci

Političke stranke često vrbuju ljude da im se priključe obećavajući im razne pogodnosti, a "bajka" koja je najstandardnija u privlačenju novih glasača je obećanje dobijanja posla za svakog novog člana! Telegraf.rs vam prenosi ispovest mladića koji se učlanio u jednu stranku u nadi da će dobiti posao, a umesto radnog mesta i plate, prošao je jezivo!

SRPSKE STRANKE DUŽNE KAO GRČKA: SPS u MINUSU 60 miliona, u DUBIOZI i DSS, ŠOKIRAĆE VAS šta je s Vukom i Palmom!

Diplomirani politikolg, M. T. (33) iz Beograda, želeo je "kad poraste" da postane politički funkcioner, te se još tokom studija na Fakultetu političkih nauka učlanio u jednu stranku. Tada je mislio da će mu diploma i aktivnost u partiji biti dovoljni da jednog dana dođe do posla, fine plate i bezbrižnije budućnost. Međutim, grdno se prevario!

OVO JE STVARNO HIT: Sirotinja izdržava političke stranke i FINANSIRA IH! Evo i kako!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema istraživanjima u Srbiji se posao najlakše dobija ukoliko ste vlasnik neke od partijskih knjižica (mada nije pravilo), te je tako i M. T. brže bolje po upisu studija, otišao u jednu političku partiju (poznata redakciji) koja je u skladu sa njegovim stavovima i ideološkim shvatanjima, ali i obećanjima da će kao njen član vrlo brzo pronaći radno mesto sa dobrom platom!

TUGA OD DRŽAVE: Sa diplomom ili bez nje, posla nema

Odlučio je bez mnogo razmišljanja da se posveti stranačkom životu, jer kako kaže, na taj način je mogao da učini nešto za budućnost države u kojoj živi, ali i da on živi od pristojne plate.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Učlanio sam se u stranku, a kada sam završio prvu godinu studija rekli su mi da treba redovno da dolazim na sednice, i da ukoliko želim brži napredak, svakodnevno svratim do stranke, ujutru pre fakulteta, da vidim šta se dešava - priča naš sagovornik i dodaje:

TOLIKO O OBEĆANJIMA: Partijskom knjižicom do fotelje

- Tako sam i radio. Prve dve, tri nedelje sve je bilo u redu, pričao sam sa stranačkim kolegama, pili smo kafu, čaj, razmenjivali ideje, mada sam ja prednjačio u tome, i rekli su mi da veoma dobro razmišljam... Kasnije sam shvatio i zašto. Neke od mojih ideja su zaživele, bez mog znanja, a drugi su pokupili kajmak.

Foto: M. Đorđević Foto: M. Đorđević

Lagano je zapostavljao fakultet, a sve više vremena provodio je u stranci, i to da bi kuvao kafe, trčao kolegama za doručak, prao čaše u bifeu, što je uticalo na totalni obrt! Naime, kada su videli da se super snalazi iza šanka, budućeg politikologa su "zaposlili" da radi kao konobar!

- U toj stranci, u jednoj od prostorija postojao je bife, tu su me smestili. Radnici su odmah dali otkaz, a meni su rekli da je to sasvim u redu, i naveli mi ime jednog političara koji je počeo kao konobar, a potom je postao potpredsednik jedne stranke. Nisam se bunio, znao sam da mi sve to ide u prilog, i nije mi smetalo što sam po 16 sati provodio u stranci. Nije mi smetalo što sam bio konobar, ali mi je smetalo to što sam sve manje viđao stranačke kolege, i pričao o političkim idejama - priča M. T.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

POLITIČARI NA SKENERU: Evo ko RADI ZA SVE PARE, a ko ZABUŠAVA!

Naš sagovornik dalje priča da je fakultet potpuno zapostavio, ali s razlogom, jer su mu rekli da studira lagano, i obećali su mu da će konobarisanje napustiti veoma brzo, jer su imali "velike planove" za njega.

- Rečeno mi je da ću biti predsednik omladinskog odbora stranke, jer sam pored konobarisanja stigao da učestvujem u kampanjama na izborima, da lepim plakate, delim flajere... Zbog toga sam se nadao da će sve biti u redu, pa sam knjigu malo ostavio po strani... - seća se M. T.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

HRANE SE KAO KRALJEVI, A PLAĆAJU KAO SIROTINJA: Ovo je OBROK koji jedu srpski poslanici, a KOŠTA SAMO 97 DINARA! (FOTO)

Od tog obećanja prošlo je pet godina, M. T., se u međuvremenu više posvetio fakultetu, ostala su mu dva ispita do kraja studija! U stranci nije imao nikakvih problema, predsednik omladine postao je njegov kolega, ali on se nije bunio, jer je opet dobio obećanje da čim završi fakultet, čeka ga posao u PR službi stranke, jer je zaslužio.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

- Završio sam fakultet. Kada sam otišao u stranku i pitao za obećani angažman, rekli su mi da će mi javiti, da se strpim. Još uvek mi se niko nije javio, prošle su četiri godine, ali znao sam još tog dana kada mi je rečeno da od ta posla nema ništa. Zatvorio sam vrata te stranke, i posvetio se privatnom biznisu - priča on uz osmeh.

Smeje se, jer je shvatio da nije to baš tako lako, jer nije on jedini ko je od stranke očekivao da će ga obezbediti i učiniti mu budućnost blistavom.

- Ne kajem se što sam najbolje godine dao stranci, jer sam naučio dosta toga, pre svega kakav je život u realnosti. Ne mogu da kažem da mi nije krivo što nisam napredovao, ali možda je bolje što nisam više u partiji, kada vidim šta se sve dešava na političkom planu - kaže na kraju naš sagovornik.

(M. P.)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    22. jul 2015 | 20:11

    Ne mogu da verujem da punoletna osoba, intelektualac, decko koji planira da postane politicar pokaze toliku naivnost i nedostatak socijalne inteligencije. U prilog eventualne politicke karijere mu ide samo deficit morala koji je ispoljio cekajuci "dobro radno mesto" dok je knjigu "ostavio po strani". Da li njegov slucaj treba da probudi sazaljenje? Kod mene sigurno ne!

  • WWW

    22. jul 2015 | 20:50

    POZNATA PRICA....NIJE JEDINI.. ...I NA KRAJU SE SVE SVEDE NA PARE...TI MENI JA TEBI...

  • pokreni se

    22. jul 2015 | 20:04

    e moj ti, imam poso i nisam u stranci, ako si dobar djak i vredan samo use i u svoje kljuse kakve stranke kakvi bakraci, mora da se radi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA