PITALI SMO SOCIJALISTE KADA JE ROĐEN SLOBA: Šokiraće vas kakva je SUDBINA SNAŠLA MILOŠEVIĆA od njegovog SPS-a!

Telegraf.rs je pozvao pojedine funkcionere SPS-a, u želji da saznamo da li znaju šta se dogodilo na današnji dan, i da li na neki način obeležavaju rođenje osnivača ove stranke. Evo šta su nam rekli

  • 18

Da je danas kojim sličajem živ, proslavio bi 74. rođendan. Tog 20. avgusta 1941. godine rođen je Slobodan Milošević, predsednik SRJ i osnivač Socijalističke partije Srbije. Telegraf.rs je tim povodom pozvao današnje funkcionere SPS-a da vidi da li uopšte današnji lideri socijalista znaju zašto je za njih 20. avgust važan dan! Evo šta su nam rekli.

PREOBRAŽENJE JE BILO KOBNO ZA SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Naježiće vas šta mu se dogodilo na ovaj praznik!

Lider SPS-a Ivica Dačić najavio je na 9. Kongresu socijalista da će se ta stranka PREOBRAZITI posle PREOBRAŽENJA, kao i da poštuju svoju prošlost, ali da im je najvažnija budućnost.

JEZIVO PROROČANSTVO MILOŠEVIĆA: Evo kako je Sloba Srbima, pre 15 godina, PROREKAO CRNU SUDBINU koja ih je danas zadesila! (VIDEO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Možda baš zbog tih reči, danas nema posebne ceremonije u SPS-u povodom rođendana njihovog osnivača, a neki od današnjih funkcionera "Slobine partije" i ne znaju da je 20. avgusta rođen Milošević.

Jedini funkcioner koji je kao iz topa odgovorio da je 20-og avgusta rođen Slobodan Milošević je Branko Ružić.

- Slobodan Milošević, rođen je na današnji dan 1941. godine - kao iz rukava nam je odgovorio Ružić, koji je predsednik IO SPS-a.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Na pitanje da li će na neki način obeležiti Miloševićev rođendan, Ružić nam je rekao da je "dovoljno sećanje i pamćenje".

Ipak svi funkcioneri SPS-a nisu znali da je na današnji dan rođen njihov osnivač i prvi lider. Naime Dijana Vukomanović, nije mogla da se seti kome bi to danas bio "divan dan".

- Ne znam stvarno, ne mogu da se setim - rekla nam je ona. Kada smo joj rekli o čemu se radi, pomalo zbunjeno nam je objasnila.

Foto: Facebook/Sps Oo Rakovica Foto: Facebook/Sps Oo Rakovica

ISTRAŽIVANJE: Vučić i SNS imaju APSOLUTNU PODRŠKU građana, opozicija stoji KATASTROFALNO!

- Nisam mogla da se setim, ali ne znam kada su rođendani svim kolegama iz stranke, tako da ni ovaj nisam zapatila. Ne slavimo ovaj rođendan, kao i neke druge - rekla nam je Vukomanovićeva.

Uspeli smo da upitamo i Đorđa Milićevića, da li zna ko se rodio na današnji dan.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ako mislite na osnivača SPS Slobodana Miloševića, onda je to to - rekao nam je Milićević.

On je dodao da se rođendan Miloševića nije proslavljao u stranci, već u krugu porodice i prijatelja, a da se stranka nije bavila time.

O Miloševiću i njegovoj vladavini još uvek se polemiše, debatuje, i to ne samo kod nas, već i u svetu. Najčešće se dovodi u kontekst čoveka koji je Srbiju uveo u građanske ratove, nezapamćenu ekonomsku krizu, sankcije, nemaštinu...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sa vlasti je otišao nakon višenedeljnih protesta i nemira u Beogradu 5. oktobra 2.000 godine, potom je izručen Haškom tribunalu, gde mu je suđeno za ratne zločine na prostoru bivše SFRJ, tamo je i preminuo 11. marta 2006. godine.

Jedini funkcioner SPS-a koji odlazi na grob Slobodana Miloševića je Milutin Mrkonjić.

Foto: Fejsbuk / Đorđe Đoković Foto: Fejsbuk / Đorđe Đoković

Podsetimo SPS se potpuno odaljio od politike koja je vođena devedesetih, a na poslednjem Kongresu izabran je novi logo stranke, čime je "Slobina ruža" otišla u istoriju!

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DSt

    20. avgust 2015 | 20:45

    Veliki covek ali na zalost kasno smo se setili ..

  • Pera kojot genije

    20. avgust 2015 | 20:13

    Ko se još njega seca? Njegovo ime će ostati zapisano najcrnjim slovima u istoriji covecanstva.

  • Jaaaaaa

    21. avgust 2015 | 14:11

    Ocito sa nekima ne vredi polemisati.Oni koji ne vide zasto je Slobo sklonjen sa vlasti,nece nikada ni shvatiti.Zalim takve ljude,jer ocito im nema pomoci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA