VUČIĆ: Postigli smo dobre sporazume za narod

- Nisam nezadovoljan ovim što smo postigli i sa radošću ću u septembru ići našem narodu na KiM da čestitam formiranje ZSO našem narodu na KiM - zaključio je premijer

  • 48

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da su četiri sporazuma postignuta u Briselu dobra za Srbiju i srpski narod i da je izdejstvovano sve ono na čemu je srpska delegacija insistirala.

VUČIĆ: Svi sporazumi u Briselu su potpisani, otvoren je evropski put Srbije!

On je novinarima rekao da je pre svega zadovoljan činjenicom da se formira Zajednica srpskih opština i naglasio da se u sporazumu pominje Zakon o državnim službenicima (čemu se Priština protivila).

PREGOVORI U BRISELU: Potpisana sva četiri sporazuma!

- Dobre sporazume smo za narod postigli. Ono na čemu smo mi insistirali je ostvareno, ostali smo istrajni. Biće naravno još mnogo muka u pregovorima oko Statuta ZSO, ali danas je ovim patrafiranjem utemeljn i utaban put za stvaranje Zajednice, koja će imati svog predsednika i potpredsednika, Skupštiunu i Savet, grb i zastavu - rekao je Vučić novinarima u Briselu.

On je ponovio da je parafiranjem četiri sporazuma u Briselu širom otvoren put otvaranju poglavlja i bržem pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Mi smo zadovoljni, parafirali smo sva četiri sporazuma. Mislim da, u skladu sa datim okvirima, nosimo dobre vesti našem narodu na KiM i dobre vesti za sve građne Srbije. Čestitam našem narodu na KiM - kazao je Vučić.

Govoreći o pojedinačnim sporazumima, premijer je naveo da se, kada je reč o energetici, dve strane nisu saglasile čija će biti imovina na severu KiM, ali da je dogovoreno da EPS formira dve ćerke kompanije za snabdevanje i trgovinu.

- To će biti naše komapnije, a oko drugih stvari nismo uspeli da postignemo dogovor - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Sava Rdaovanović Foto: Tanjug/Sava Rdaovanović

Što se tiče telekomunikacija, dodao je on, po prvi put imaćemo ustanovljen Telekom sa licencom i dozovolom da rad na teritoriji KiM, koju priznaje ceo svet.

- Naši ljudi kada zovu centralnu Srbiju s Kosova i obrnuto ništa neće morati više da plaćaju niti da okreću ne znam kakve pozivne brojeve. Oni neće biti obeleženi kao ne znam kakva država, već geografsko područuje - kao Kosovo, ali sa zvezdicom i fuskonotom, u skladu sa Ustavom i zakonima RS - rekao je Vučić.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    25. avgust 2015 | 23:58

    Bilo je krajnje vreme da se postigne dogovor između Beograda i Prištine...

  • Jela

    25. avgust 2015 | 23:20

    Najbitnije je da narod bude zadovoljan ovim sporazumu

  • deda

    25. avgust 2015 | 23:28

    Ako je sporazum plod kompromisa i donosi bolji život i Albancima i Srbima , mir i prosperitet tada čestitke svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA