IMPLEMENTACIJA SPORAZUMA ODMAH: Evo šta je rekao Tači posle pregovora u Briselu

- Srbija je potpisala posle pritiska Međunarodne zajednice, jer bismo inače bili talac njihovog odbijanja - izjavio je Tači u telefonskom uključenje u program TV Kljan Kosova

  • 91

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači večeras je izjavio da je sporazum postignut između Srbije i Kosova bio problematičan i da mu se srpska strana čitavog dana protivila.

MOGERINI: Sporazumi u Briselu su značajno dostignuće u procesu normalizacije!

- Srbija je potpisala posle pritiska Međunarodne zajednice, jer bismo inače bili talac njihovog odbijanja - izjavio je Tači u telefonskom uključenje u program TV Kljan Kosova, dodajući da je kosovska strana stajala iza onoga što je obećala, a to je da postigne sporazum u skladu sa kosovskim dokumentima.

VUČIĆ: Postigli smo dobre sporazume za narod

- Ostaje nam da radimo na tome da se svi procesi ubuduće sprovedu - rekao je Tači potvrdivši da će biti ukolonjen "Park mira".

VUČIĆ: Svi sporazumi u Briselu su potpisani, otvoren je evropski put Srbije!

To znači da je, kad je reč o mostu na Ibru, određen rok za uklanjanje barikada ali i za ostale korake koje treba preduzeti radi uređivanja slobodnog kretanja, čime će, kako je rekao, "definitivno biti otvoren put za ujedinjenje Mitrovice".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

PREGOVORI U BRISELU: Potpisana sva četiri sporazuma!

- Implementacijja sporazuma će početi odmah i ostaje se da se vidi u kom će roku biti realizovana - rekao je Tači, koji je rekao da postizanje ovog sporazuma smatra nekom vrstom priznavanja države Kosovo od strane Srbije.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belo-crno

    25. avgust 2015 | 23:16

    To je Taci sanjao.

  • delije skopje

    25. avgust 2015 | 23:30

    bice sporazum ako se spojimo mi makedonaca i braca srbi pa da vas ocistimo od tetovo, gostivar, kumanovo, kosovo, presevo , bujanovac pa sve do tirana i da vam ne dodje na pamet nikad za golemu albaniju!!! kosovo je srbijaaaaaaaaaaaaaaaa i zapamtite to !!

  • Srbin

    25. avgust 2015 | 23:12

    Samo se ti tesi i lazi svoje siptare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA