TAČI: Beograd prema Kosovu sledi neprijateljsku politiku

Kosovski šef diplomatije smatra da je veoma važno da srpski premijer bude vrednovan prema, kako je rekao, svojim delima, a ne rečima

  • 10

Kosovski šef diplomatije Hašim Tači, tvrdi da Srbija vodi neprijateljsku politiku prema Kosovu, te da Srbija i njeno političko vođstvo moraju da dokažu da su napustili, kako kaže, "nacionalističke i hegemonističke politike", i da je Beograd opredeljen za saradnju i normalizaciju odnosa sa Prištinom.

Tači je u intervju za "Tiroler Tagescajtung" rekao da smatra da je veoma važno da srpski premijer Aleksandar Vučić bude vrednovan prema, kako je rekao, svojim delima, a ne rečima. Aktuelni zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova, tvrdi da se Priština ponaša konstruktivno prema celom regionu, uključujući, kako kaže, i Srbiju.

VUČIĆ I ČAKRABARTI: Građevinski radovi na deonici autoputa Niš - Priština pre kraja 2016.

Tači nije direktno odgovorio na pitanje lista šta Kosovo nudi Srbiji, ali je dodao da Kosovo očekuje "da Srbija odustane od nacionalističke politike prošlosti, koja je samo donela žrtave i razaranja" i da Srbija "bude deo dijaloga i saradnje".

Kada je reč o specijalnom kosovskom sudu za ratne zločine i pitanju da li bi to moglo da podeli Kosovo, Tači je rekao da taj sud ima podršku većine u parlamentu i da Kosovo opredeljeno da se dođe do "istine o onome što se na Kosovu dešavalo".

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Odgovarajući na pitanje da se i on lično tereti za ratni zločine, Tači je optužio protivnike poretka državnosti da vode kampanju keleveta.

- Kosovo, OVK i političko vođstvo Kosova su i dalje u fokusu jedne kampanje kleveta od onih, koji su bi protiv projekta državnosti i protiv intervencije međunarodne zajednice", rekao je Tači i dodao da zato na Kosovu žele da sarađuju sa svim kredibilnim institucijama "kako bi se sve razjasnilo" i "konačno rasterali crni oblaci iznad Kosova.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale88

    27. avgust 2015 | 14:43

    Nije tako mi vas volimo sto ste nam silovali decu i zene, i sto ste trgovali sa organima srba, jbg trebalo je to nekome sa zapada i sto ste nam popalili tolike manastire i to sad koristite kao javni wc..! I sto ste nam oteli naše kosovo..! Kako da vas volimo..?

  • Log

    27. avgust 2015 | 14:32

    Pa kad nam i jesu neprijatelji.I takvu politiku treba da vodimo dok postoje,a posebno dok je živ ovaj zlikovac Tači i ostali.

  • Da da

    27. avgust 2015 | 16:13

    Ljubav treba zaslužiti. Šta ste nam sve učinili i dan danas činite, mi vas ignorišemo i borimo se za svoju državu koja se zove SRBIJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA