VUČIĆ OČI U OČI SA KONGRESMENIMA SAD: Amerika podržava EVROPSKI PUT Srbije! (FOTO)

remijer Srbije završava danas posetu Sjedinjenim Američkim Državama odvojenim susretima sa direktorkom MMF Kristinom Lagard i zamenikom sekretara za trgovinu SAD Brusom Endrusom

  • 57

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Vašingtonu sa kongresmenima Edvardom Rojsom, Eliotom Ejndželom i Dejvidom Sislinom sa kojima je razgovarao o evropskom putu Srbije i američkoj podršci.

 

Premijer Srbije završava danas posetu Sjedinjenim Američkim Državama odvojenim susretima sa direktorkom MMF Kristinom Lagard i zamenikom sekretara za trgovinu SAD Brusom Endrusom.

 

SRBIJI JE ISKAZANO VELIKO POŠTOVANJE U AMERICI: Evo kako je prošao susret Vučića i Bajdena u SAD-u! (FOTO)

 

Vučić će, takođe, razgovarati sa Generalnim sekretarom Organizacije američkih država Luisom Almagrom, navedeno je u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

 

SRBIJA JE SIGURNA ZEMLJA ZA INVESTICIJE: Svetska banka pohvalila Vladu Srbije i Vučića!

 

Foto: Vlada Srbije

Foto: Vlada Srbije

 

Premijer Srbije u sredu je razgovarao sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem, koji je posebno istakao izuzetne napore koje premijer i ostali ulažu u rešavanje izbegličke krize, a imao je i susrete sa kongresmenima i senatorima SAD, dok je na Institutu Brukings održao predavanje o budućnosti Srbije.

 

Prvog dana posete Vašingtonu premijer je razgovarao sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, koji je poručio da je uspeh Srbije veoma važan za SAD i da je Srbija ključna za stabilnost celog regiona Zapadnog Balkana.

 

Tokom trodnevne posete SAD, Vučić se sastao i sa potpredsednikom Saveta bezbednosti za Evropu i Centralnu Aziju Sirilom Milerom, kao i predsednikom Svetske banke Džimom Kimom, a održao je i niz sastanaka sa predstavnicima vodećih američkih kompanija.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    17. septembar 2015 | 10:05

    Dugo smo ovo cekali i napokon docekali

  • Minjoza 123

    17. septembar 2015 | 12:23

    Ko čeka, taj i dočeka. Bravo za nas!

  • dragan

    17. septembar 2015 | 10:05

    Vucic nas je izveo na pravi put. Lepo je cuti da vas takva jedna svetska sila podrzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA