VUČIĆ: Očekujem od EU da neke ljude urazumi i da otvori granicu sa Srbijom

Srpski premijer je rekao da neće dozvoliti da Srbiju i Hrvatsku "trpaju u isti koš" i da to ne radi ni Mogerini, ni evropski komesar za susedsku politiku Johanes Han, niti bilo ko drugi

  • 45

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je EU dužna da otvori granicu sa Srbijom, u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

- Čuli smo nedovosmilne poruke iz EU da mora da se priđe otvaranju granica i Srbija je spremna u svakom trentuku na to. Mi ni sa 0,1 odsto nismo uzorčnici krize... Mi želimo dobre odnose - rekao je Vučić.

(UŽIVO SRPSKO-HRVATSKA BLOKADA) Vučić: Vlada Srbije će rešavati migrantsku krizu! Milanović: Srbija ne radi ništa! (VIDEO)

Premijer je ponovio da su svi u EU nedvosmisleno potvrdili da odgovornost nije na Srbiji i da je čak visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Frederika Mogerini na neuobičajen način rekla da će više tražiti od hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

VUČIĆ PORUČIO EVROPI: Hrvati su DOBRODOŠLI u Srbiju - OVO JE PRAVO LUDILO HRVATSKE!

Vučić je rekao da neće dozvoliti da Srbiju i Hrvatsku "trpaju u isti koš" i da to ne radi ni Mogerini, ni evropski komesar za susedsku politiku Johanes Han niti bilo ko drugi. Premijer je preneo i da je savetnik nemačke kancelarke Angele Merkel, Elmar Brok, pred predstavnicima Hrvatske, rekao da je odgovornost na hrvatskoj strani.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Predsednik  Vlade Srbije je rekao da od EU očekuje da neko neke ljude urazumi i najavio da će se Srbija obratiti na sve pravne načine i pravnim sredstvima zaštiti S SP, dodajući da smatra da će to biti i jasna poruka EU.

Pokušaćemo da utičemo na sve da utiču na one koji su zatvorili granice da ih otvore, rekao je Vučić i dodao da od evropskog komesara za susedsku politiku Johanesa Hana očekuje da ponovi ono što je već rekao. Prema njegovim rečima Srbija će se ponašati odgovorno, ozbiljno, i na sumanute mere ne pada joj napamet da odgovara.

Evo kako izgleda kad Vučić i Milanović - ZAMENE MESTA (VIDEO)

Na pitanje šta misli o pismu Ministarstva spoljnih poslova u kojem se govori o vremenu nezavisne hrvatske države, Vučić je odgovorio pitanjem: "a kako vam se čini da neko uđe u autobus i da kaže da vi, i vi morate da izađete, samo zato što se zovete, Aleksandar, Petar ili slično".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Govor o šaranju, muvama i uvođenje ekonomskih blokada nije način ophođenja. Ništa od toga nije uradila Srbija, nažalost sve su to učinile hrvatske vlasti - podvukao je Vučić.

On je ponovio da su danas savetnik nemačke kancelarke Elmar Brok i potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček pred hrvatrskim poslanicima govorili jasno o krivici hrvatske strane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fifi

    24. septembar 2015 | 14:46

    Srbija ocekuje od EU da reaguje i da urazumi svoju clanicu Hrvatsku.

  • Miro Pajević

    24. septembar 2015 | 15:21

    Samo EU ako se ozbiljnije uključi u ovaj promlem može se brzo rešiti ova kriza.

  • JasminaM

    24. septembar 2015 | 14:42

    Teško ti da ludog čoveka urazumiš, ali da se nešto mora preduzeti ono mora i to pod hitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA