SELAKOVIĆ: Hrvatska krši SSP, očekujem da to Han jasno kaže

Srpski ministar pravde je rekao da je Srbiji ostala jedino mogućnost da se obrati Savetu za stabilizaciju i pridruživanje, nakon što je Hrvatska odbila da otvori granicu, što krši taj sporazum

  • 1
Ministar Pravde Nikola Selaković Foto: Marko Todorović

Ministar pravde Nikola Selaković, rekao je da od posete komesara za susedstvo i proširenje Johanesa Hana očekuje da se čuje jasno stanovište Evropske unije da je prekršen Sporazum o stabilizaciji i prdruživanju (SSP). On je kazao da očekuje da kriza izazvana zatvaranjem srpko-hrvatske granice bude rešena u narednim danima.

Selaković je rekao da je Srbiji ostala jedino mogućnost da se obrati Savetu za stabilizaciju i pridruživanje, nakon što je Hrvatska odbila da otvori granicu, što krši taj sporazum.

Sa srpskim PASOŠIMA može se u Hrvatsku, ali NE i sa tablicama! Evo kakvo je STANJE na GRANICI

Selaković je podsetio da je Hrvatska, kao članica EU, dužna da poštuje SSP, ali istovremeno i sporazume o graničnom prelazu i regulaciji protoka saobraćaja, putnika i roba koji je potpisala On je ocenio da "ono što je Hrvatska preduzela vraća region 17, 18 godina unazad".

On je ocenio da je premijer Hrvatske Zoran Milanović juče, na konferenciji za štampu, imao uvredljiv ton i da je koristio govor mržnje.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA