DAČIĆ: Ovo je bio uspeh Srbije, politika Hrvata poražena!

- Građani Srbije mogu da se raduju što imaju vladu sposobnu da donose teške, hrabre i mudre odluke u teškim i komplokovanim političkim okolnostima - poručio je ministar spoljnih poslova

  • 11

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da ukidanje jednostranih i protivpravnih mera Hrvatske na granici sa Srbijom predstavlja veliki i značajan uspeh Vlade Srbije, ali i ogroman poraz neodgovorne politike Vlade Hrvatske na čelu sa Zoranom Milanovićem.

VUČIĆ OČITAO LEKCIJU MILANOVIĆU: Evo šta mu je srpski premijer rekao!

- Građani Srbije mogu da se raduju što imaju vladu sposobnu da donose teške, hrabre i mudre odluke u teškim i komplokovanim političkim okolnostima. To je ono što danas razlikuje Srbiju u odnosu na decenije iza nas, činjenica da smo imali podršku EU i drugih partnera za politiku vlade. To govori o promeni uglada Srbije u svetu - rekao je Dačić na sednici vlade, koja je delom bila otvorena za javnost.

PRVI KAMIONI PREŠLI GRANICU S HRVATSKOM: Kolinda za pojačanu kontrolu, ali ne i zatvaranje prelaza! (FOTO)

Dačić je rekao da je u Srbiji, ali i u samoj vladi bilo onih koji su sumnjali u odluke vlade, čak i unutar vlade.

Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap Foto: Tanjug/FaH/Daniel Kasap

HRVATSKI MINISTAR PONOVO PROVOCIRA: Otvorili smo granice jer su Srbi ispunili naše uslove!

- Ja nisam bio među njima i želim da čestitam premijeru i svim kolegama što smo bili u stanju da kod ugroženih nacionalnih intersa smognemo snage i donesemo odluke koje su najbolje za Srbiji - kazo je Dačić.

VUČIĆ: Regionalna stabilnost za Srbiju je prioritet!

Pokazalo se da smo bili u pravu, dodao je on navodeći da je to još jedna potvrda onoga što kao šef diplomatije može da čuje u svetskim prestonicama - da je Srbija na dobrom i pravom putu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

MILANOVIĆ SE PERE: Nisam rekao da su Srbi varvari!

On je dodao da je otvaranje granica i dobra vest za region jer je osnovni prinicp EU sloboda kretanja ljud roba i kapitala i biće od velikog podsticaja za stabilnost i ekonomski razvoj regiona.

KRAJ CARINSKOG RATA: Otvorena granica sa Hrvatskom za sva vozila! (FOTO)

- Cela situacija je bila veoma komplikovana, a razrešena je na način da je Srbija zaštitala svoje nacionalne insterese. Srbija je pokazala da je prava država - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN

    26. septembar 2015 | 20:11

    Kakav uspeh kad kasnite danima sa kontra merama. Trebali ste to odmah uvesti nego mrcvarimo nase ljude na granici danima.

  • Ivica Dacic - Bucko

    26. septembar 2015 | 13:50

    Jednom ce nam zabraniti da disemo pa kad nam opet dozvole nazvacemo to pobedom i bicemo srecni...

  • The Spatula

    26. septembar 2015 | 08:07

    Znamo vase uspehe... Ratovi pocetkom devedesetih i krajem devedesetih su nam toliko dobrog doneli da kaskamo za svetom bar 50 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA