RAZGOVOR O POGLAVLJIMA 23 I 24: Srpski tim za pregovore o proširenju EU danas u Briselu

"Mi ćemo u neformalnom razgovoru predstaviti ambasadorima zemalja članica akcione planove i, što je još važnije, odgovarati na njihova pitanja"

  • 2

Šefica srpskog tima za pregovore o pridruživanju EU Tanja Mišćević i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić doputovaće danas u Brisel kako bi predstavnicima zemalja članica razgovarali o pregovaračkim poglavljima 23 i 24, koja se odnose na pravosuđe i policiju.

"Mi ćemo u neformalnom razgovoru predstaviti ambasadorima zemalja članica akcione planove i, što je još važnije, odgovarati na njihova pitanja", rekao je za Tanjug Čedomir Backović, pomoćnik ministra pravde i šef radne grupe za pregovore o poglavlju 23.

Nakon što Evropska komisija, koja je u načelu već odobrila planove za ova dva važna poglavlja, zvanično preporuči da se ona otvore, tu preporuku će usvojiti zemlje članice, najpre na ambasadorskom nivou, a zatim u okviru Saveta EU.

Procenjuje se da bi do otvaranja poglavlja 32 i 35, koja se odnose na finansijsku kontrolu i proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine trebalo da dođe pre kraja ove godine, a poglavlja 23 i 24 na proleće 2016.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    9. oktobar 2015 | 08:58

    Mi dok završimo sva vaša poglavlja svešće se knjiga na dva slova

  • Weselko

    9. oktobar 2015 | 09:14

    Razgovor o poglavljima 32, 38 pa koliko ih ima, do moje 80 godine valjda ce stici do poglavlja 99.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA