STEFANOVIĆ: Pajtića policija nikada nije prisluškivala, Vučića jeste

Ministar unutrašnjih poslova je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, podneo izveštaj o radu MUP-a od jula do septembra, i rekao da je on ovlašćen da ima uvid u dokumenta svih stepena tajnosti, na osnovu kojih je video da je Vučić bio prisluškivan

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ponovio je danas da policija nikada nije prisluškivala lidera DS i predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića, a da je na osnovu uvida u dokumenta svih stepena tajnosti utvrdio da je premijer Aleksandar Vučić bio prusluškivan.

Stefanović je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, kome je podneo izveštaj o radu MUP-a od jula do septembra, rekao da je ministar unutrašnjih poslova ovlašćen da ima uvid u dokumenta svih stepena tajnosti, na osnovu kojih je video da je Vučić bio prisluškivan.

Tada se, prema njegovim rečima, dešavalo da BIA pronađe lice koje označi kao ekstremistu, kao što je to uradila sa funkcionerom SNS Vladimirom Ðukanovićem, i da onda sva lica koja sa njim kontaktiraju stave na mere.

STEFANOVIĆ O DIJALOGU SA PRIŠTINOM: Srbija neće dozvoliti da je PONIŽAVAJU!

Pošto ga je poslanik DS Dragan Šutanovac pitao da li je prisluškivanje Vučića bilo po zakonu, odnosno da li je postojao sudski nalog za to, Stefanović je rekao da ne zna da li je ikada bilo ikakvog sudskog naloga da se prisluškuju Vučić i Ðukanović, ali da zna da nije bilo sudskog procesa protiv njih.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Ako je nešto tu bilo, zaš'to nema optužnog predloga, optužnice, ničega? Oni nisu optuženi ni za šta, niti su pozvani na saslušanje, ispitivanje. Očigledno je da su prisluškivani ne zbog toga što su za nešto odgovorni, nego iz nekih drugih razloga. Ne mogu da utvrdim kojih, već pretpostavljam zbog toga što su bili politički protivnici tadašnjeg režima - rekao je Stefanović.

Ministar je pojasnio da mu je bilo lako da pozove ljude u policiji i pita ih da li su ikada imali naloge da prisluškuju Pajtića i njegov broj telefona, te da mu je rečeno da nikada to nije urađeno.

VUČIĆ: Pre ću OTIĆI IZ VLADE nego da pokvarim prijateljstvo s Nemačkom!

- Vrlo mi je lako da to utvrdim, jer za svaki telefonski broj postoji nalog suda. Ubeđen sam da bi to bila zloupotreba, ali se to nije dešavalo. Vučića su prisluškivali - istakao je Stefanović.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg011

    15. oktobar 2015 | 15:29

    Tako je pravio karijeru i Vuk Draskovic,progonila ga ozna u banatu kad se rodio,kasnije sdb,pa db,pa Mira Markovic..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA