VUČIĆ U SARAJEVU: Srbi i Bošnjaci moraju da žive zajedno (FOTO)

Premijer je na prijemu u Sarajevu uoči sutrašnje sednice dve vlade istakao da "ma koliko imali usijanih glava i onih koji misle drugačije, ne možemo jedni bez drugih"

  • 22

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija i BiH moraju zajedno da grade budućnost i da veruje da će ta budućnost biti mnogo bolja od one za koji su mnogi mislili da ih sleduje.

TELEGRAF SA PREMIJEROM I MINISTRIMA NA LETU ZA SARAJEVO: Evo šta su radili članovi Vlade u avionu! (FOTO)

Vučić je na prijemu u Sarajevu uoči sutrašnje sednice dve vlade rekao da Srbi i Bošnjaci moraju da žive zajedno i istakao da "ma koliko imali usijanih glava i onih koji misle drugačije, ne možemo jedni bez drugih".

VUČIĆ I MINISTRI STIGLI U SARAJEVO: Sutra prva zajednička sednica sa Savetom ministara BiH (FOTO)

- Što pre to shvatimo, biće nam lakše - rekao je Vučić i dodao da veruje da će posle sutrašnje sednice Vlade Srbije i Veća ministara BiH moći da rešavaju problem za problemom i da sarađuju brže i efikasnije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je rekao da su takvi sastanci za obe zemlje mnogo važniji zbog samih građana nego zbog EU koja, kako je rekao, trenutno ima i većih problema.

Vučić je rekao da EU ponekad može čak i nezasluženo da pohvali obe zemlje, Srbiju i BiH, ili da kritikuje bez osnova, ali da je nama važno da se građani Srbije i BiH osećaju bolje i da razvijaju sopstvene biznise, a da je zajednička sednica preduslov da im se to omogući.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je podsetio da trgovisnka razmena dve države raste iz godine u godinu da je Srbija trenutno drugi spoljnotrgovisnki partner BiH, a da teži tome da se nađe na prvom mestu.

Premijer je rekao da je u prvih šest meseci ove godine izvoz iz BIH u Srbiju bio 9,6 odsto veći nego prošle godine i istakao da će Srbija i BiH raditi na tome da se uspostave još bolji ekonomski i privredni odnosi.

Predsedavajući Veća ministara BiH, Denis Zvizdić, rekao je na prijemu da je Srbija uvek među prve tri zemlje koje su najvažniji soljnotrgovinski partneri BiH, kao i da će dalje jačanje te saradnje dve zemlje učiniti konkuretnijim u regionu i omogućiti veći priliv domaćih i stranih investicija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ekonomija je dobra podloga za relaksaciju političkih odnosa - istakao je Zvizdić i dodao da region treba da pošalje pozitivnu poruku ka Evropi što između ostalog i čini ovom zajedničkom sednicom.

Zvizdić je rekao da je u tom smislu ova poseta ne samo institucionalno i simbolički važna. Prijemu prisustvuju ministri u Vladi Srbije i zvaničnici BiH.

Na kraju,  premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je šaljivim tonom da mora da požuri sa govorom kako bi Mladen Ivanić imao više vremena da se udvara srpskoj ministarki Jadranki Joksimović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    3. novembar 2015 | 21:29

    Tako je, moramo zajedno koegzistirati.

  • jana

    3. novembar 2015 | 21:22

    Dosta je sukoba, ratova i teških reči, vreme je da živimo zajedno u miru i slozi!

  • sremac

    3. novembar 2015 | 21:33

    Srbi i Bosnjaci treba da se okrenu suzivotu, da saradjuju i jacaju medjusobne odnose.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA