SUZE ZBOG POBEDE SRBIJE, PRETNJE I UCENE: Evo kako je ZAISTA izgledao HAOS na glasanju u UNESKU! #NoKosovoUnesco

Pravi HAOS dešavao se i tokom glasanja, pa je tako veliki pritisak vršen na predstavnika Venecuele koji je na kraju najglasnije rekao NE Kosovu u Unesko

  • 30

Generalna skupština Uneska odbila je predlog da tzv Republika Kosovo bude primljena u tu organizaciju, a da se pravi rat vodio u Parizu potvrđuju i premijer Srbije Aleksandar Vučić, kao i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Prema njihovim rečima u holu zgrade gde se odlučivalo o sudbini srpskih svetinja "vrzmao se" Pacoli, mnogim zemljama je prećeno da glasaju, a čak su četiri predstavnika zemalja plakala od sreće kada je saopšteno da je Priština doživela fijasko!

TAČI, IZVINI: Srbija je MORALNI POBEDNIK - EVO koliko LJUDI je ZAISTA BILO PROTIV Kosova u UNESKU!

Predlogu Albanije da tzv Republika Kosovo bude primljena u Unesko bila je potrebna dvotrećinska većina, ali im to ipak "nije pošlo za rukom" i kvazidržava nije primljena u ovu organizaciju.

ONI SU IZDALI SRBE: Evo ko je od BRAĆE glasao protiv Srbije!

Podsetimo 92 članice Uneska bile su ZA prijem Kosova u tu organizaciju, 50 PROTIV, a 29 njih bilo je UZDRŽANO, a prema unutrašnjim pravilima ove organizacije za prijem Kosova bila je potrebna dvotrećinska većina ili 95 glasova.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Koliki je pritisak bio na sve zemlje članice potvrdio je još dan pred glasanje šef srpske diplomatije Ivica dačić koji je rekao da je nekim zemljama Afrike prećeno da moraju glasati ZA prijem Kosova i naveo primer Madagaskara koji je ekonomski ucenjivan, ali je ipak, bio uzdržan.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Pravi HAOS dešavao se i tokom glasanja, pa je tako veliki pritisak vršen na predstavnika Venecuele koji je na kraju najglasnije rekao NE Kosovu u Unesko.

Pravi smeh izazvao je predstavnik Bahama koji je po završenom glasanju o srpskom predlogu da se ova odluka odloži za sledeću Generalnu konferenciju prvo glasao "ZA" predlog Srbije, da bi posle pritisaka na njega tražio da svoju odluku promeni u "PROTIV".

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Prema rečima premijera čak četiri predstavnika država članica Uneska plakalo je od sreće kada su čuli da predlog Albanije nije prošao!

Sve vreme po hodniku se šetao Pacoli, koji je otvoreno lobirao za prijem Kosova u Unesko i plaćao glasove država članica.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki

    10. novembar 2015 | 21:15

    Za sve Evro i NATO fanatike i ostale zabludele ovčice,nije ti prijatelj onaj ko te tapse po ramenima,a u svakoj ,ali u svakoj situaciji kada ti je potreban,on bude PROTIV tebe,prijatelj je onaj koji DELOM a ne REČIMA pokaže da ti je prijatelj,a za uzvrat od tebe ništa ne očekuje!

  • Željko

    10. novembar 2015 | 21:38

    Šiptari se dugoročno mogu pobediti istim oružjem koje su oni koristili godinama tako što su se namnožili. Za 20 godina Srba na Kosovu treba da bude bar 600000. Zato braćo Srbi, na posao.

  • CgSrbin

    10. novembar 2015 | 20:22

    Dobili smo bitku al ne rat. Imamo jos puno do konacne pobjede. Samo hrabro braco SRBI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA