SRPSKE PARTIJE OBJAVILE SVOJE SPONZORE: Evo ko je čovek koji je dao najviše NOVCA političkoj stranci!

Političke partije u Srbiji, po zakonu, treba da prijave sve veće uplate od 40.000 dinara, odnosno da ih objave na sajtu. Da li zbog krize ili nekih drugih razloga, donacije su sve skromnije i ređe

  • 2

Ove godine od donacija političkim strankama, Socijalistička partija Srbije dobila je 30 miliona dinara, dok su miljenici Demokratske stranke na račun ove partije uplatili osam miliona dinara. U kasu Jedinstvene Srbije uplaćeno je oko sedam miliona dinara. Navedene sume su istaknute na sajtovima političkih partija, jer se po zakonu moraju naći svi pojedaničani prilozi koji prelaze iznos od 40.000 dinara, odnosno visinu prosečne plate.

SRPSKE STRANKE ZARADILE MILIONE OD DONATORA: Evo ko su najveći SPONZORI partija u Srbiji!

Na spisku SPS-a ima najmanje uplata ispod 100.000 dinara, a evidentirane su četiri od po 550.000 hiljada dinara. Četiri prduzeća uplatila su na račun SPS-a ukupan iznos od  ok o1,7 miliona dinara.

EVO KOLIKO NAŠEG NOVCA DOBIJAJU STRANKE: Partijama 5,5 miliona evra više od predviđenog!

Na spisku socijalista nema široj javnosti poznatih donatora, ali zato iz DS-a poslanici su odrešili kesu, odnosno odrekli se dela plate u stranače svrhe. poslanik Balša Božović uplatio je 88.000, dok je Dragan Šutanovac izdvojoi 52.ooo dinara. Predsednik demokrata Bojan Pajtić donirao je 248.000 dinara. Dragoljub Mićunović uplatio je 58.800 dinara, dok je bivši ministar Oliver Dulić pomogao stranku sa 57.200 dinara.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ipak, najveću pojedinačnu sumu donario je Jagodinac Životije Đorđević, koji je stranci Dragana Markovića - Palme Jedinstvena Srbija, uplatio čak 1,48 miliona dinara. Njegov sugrađanin poklonio je ovoj stranci 600.000 dinara. Od firmi Palmina stranka dobila je 3,8 miliona dinara.

Kod ostalih političkih partija, situacija po pitanju donacija i nije bila baš toliko sjajna. Na primer SPO Vuka Draškovića nije prešao sumu od milion dinara, dobili su 100.000 manje, dok je Savez vojvođanskih Mađara od odnacija zaradio 400.000dinara.

Foto: M. Đorđević Foto: M. Đorđević

Zanimljivo je da SDPS Rasima Ljajića ima samo jednu donaciju, i to od poslanika Ivana Baurea. Takođe, i u stranci Borisa Tadića SDS-u, zabeležena je samojedna donacija od 280.000 dinara.

Na sajtu SNS-a najveće stranke u Srbiji, nema objavljenih podataka o donacijama. Oni su ranije objavljivali imena pomagača koji su davali iznose u visini prosečne zarade, ali i one koji su donirali manje.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iphone man

    16. novembar 2015 | 12:50

    Vi pricate od tih 100-200.000 din ili jos gore 600.000din kao da su milijarde !!!A koliku oni korist ostvare kada im ta ista stranka zavrsi nesto sto nije u skladu sa zakonom?Kako izgleda kada takav jedan"bizmismen" kupi obicnu njivu od seljaka za male pare pa onda preko te stranke kojoj je dao famoznih 1000-2000€ prebaci u gradjevinsko zemljiste i proda nekom metrou ili stranoj firmi za par miliona eura!!!!

  • Budjoni

    16. novembar 2015 | 13:00

    sica za zamajavanje naroda ! Krupna lova se krije !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA