KINESKI PREDSEDNIK SREĆAN ZBOG DOLASKA VUČIĆA: Srpski premijer rado je viđen u Pekingu!

Srpski premijer je u razgovoru sa kineskim ambasadorom u Srbiji, izrazio zadovoljstvo predstojećom posetom NR Kini, tokom koje će se sastati sa predstavnicima kineskog rukovodstva

  • 31

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančanga, koji je srpskog premijera obavestio da premijer Li Kećang sa velikim zadovoljstvom očekuje njegovu posetu Kini, a da se posebno raduje dogovorenim bilateralnim sastancima.

BUDUĆNOST SRBA JE U EU: Kina želi jaku Srbiju u Evropi!

KINESKI AMBASADOR I SRPSKI PREMIJER ZADOVOLJNI SARADNJOM: Evo koji zajednički projekti predstoje

Premijer Vučić je ambasadoru izjavio saučešće povodom pogibije kineskog državljanina, koji je bio u zatočeništvu Islamske države, osudivši ovakav čin terorizma.

Vučić je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo predstojećom posetom NR Kini, tokom koje će se sastati sa predstavnicima kineskog rukovodstva.

Na sastanku se govorilo i o najavljenim suretima sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom i premijerom Li Kećangom, na kojima će se razgovarati o kineskim investicijama u Srbiji, infrastrukturnim projektima, kao i o saradnji u oblasti obrazovanja, nauke i turizma.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    19. novembar 2015 | 19:20

    Zasluzeno postovanje!

  • janne87

    19. novembar 2015 | 20:10

    Lepo je sto nas premijer uziva postovanje od strane Kine. Jako je bitno odrzavati dobre odnose, prvenstveno zbog kineskih investicija u Srbiji i ostalih projekata.

  • Kosta

    19. novembar 2015 | 20:22

    Divan primer prijateljstva sa trenutno najjačom ekonomijom na svetu. Treba mnogo učiti od tog vrednog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA