IZLAZI IZ HAGA: Lazarević na slobodi 3. decembra

Lazareviću 3. decembra ističu dve trećine izdržane kazne, nakon čega će biti pušten na slobodu

  • 6

General Vladimir Lazarević biće pušten na slobodu iz Haškog tribunala 3. decembra, rekao je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

On je rekao da Lazareviću 3. decembra ističu dve trećine izdržane kazne i da će tada biti pušten na slobodu. Ljajić je rekao da Lazarević jeste ozbiljno bolestan, ali da će biti oslobođen jer je ispunio uslov za puštanje na slobodu.

Lazarević je u zatvoru u Hagu proveo 10 godina, gde se u međuvremenu i razboleo, a nekoliko puta je i operisan. Vladimir Lazarević je dobrovoljno otišao u Hag u februaru 2005. godine, gde je posle četiri godine osuđen na 15 godina zatvora, ali mu je kazna posle žalbe smanjena na 14 godina.

Osuđen je po komandnoj odgovornosti, jer je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine bio komandant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    26. novembar 2015 | 18:27

    Častan čovek koji je branio svoju otadžbinu. Van pameti je što je uopšte i sedeo u Hagu.

  • BUBULEJA

    26. novembar 2015 | 21:30

    Pa onda treba i Olanda po komandnoj odgovornosti u Hag na 10 godinas najmanje zbog toga što je kao najviši komandujući dozvolio da se ubije 130 ljudi a nije ni prstom maknuo da se to spreči. Samo sada izbacuje krestu da bi se održao na položaju.

  • mirko

    27. novembar 2015 | 09:12

    gdina Lazarevica treba docekati kao heroja bravo za generala sto je spasao vojsku i oruzje bivse JNA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA