POSLEDNJA VEST: Premijer se nije pozvao na imunitet. Saslušan bivši direktor "Kurira", koji optužuje Vučića

Premijer Srbije Aleksandar Vučić saslušan je u policiji sa nekoliko drugih lica i to na lični zahtev, a povodom tvrdnji Kurira da je, zajedno sa više lica, učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protivpravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista

U policiji je bio saslušan premijer Aleksandar Vučić povodom tvrdnji Kurira da je, zajedno sa više lica, učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protivpravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista, preneo je Pink. Vučić je na poligrafu i sam je tražio da da izjavu policiji o celokupnom slučaju. Ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u toku dana saopštio je da je premijer prošao detektor laži.

SPREMAO NAPAD NA VUČIĆA?! Uhapšen bivši specijalac zbog sumnje da je pratio premijera!

Tužilaštvo je dalo nalog policiji da prikupi informacije i podatke o današnjim napadima lista Kurir na Aleksandra Vučića.

Ta televizija je, pozivajući se na neimenovane izvore, objavila ovu vest i najavila specijalnu emisiju.

(VIDEO) Ovo je snimak zbog kojeg je Vučić išao u policiju!

Kurir je danas na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, pre 20- tak dana tražio od bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lažno svedoči i lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

Foto: Promo Antenna Foto: Promo Antenna

U međuvremenu, MUP Srbije je priveo S.M. iz Crne Gore, bivšeg pripadnika specijalnih policijskih jedinica, zbog sumnje da je pratio premijera Republike Srbije Aleksandra Vucica, javili su danas beogradski mediji.

Kako se navodi, S. M., koji je poslednjih godina bio član jedne kriminalne grupe, nekoliko puta je viđen u blizini adrese na kojoj stanuje premijer Vučić. Posle privođenja, S.M. je više puta menjao iskaz o tome zašto je pratio premijera.

Premijer Srbije Aleksadnar Vučić daje iskaz u policiji povodom tvrdnji Kurira da je zajedno sa više osoba učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protiv pravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista, preneo je Pink.

Foto: Promo/Pink, Foto: Adria Media/Zorana Jevtić Foto: Promo/Pink, Foto: Adria Media/Zorana Jevtić

Ranije danas objavljeno je na Internet sajtu "Kurira", da su Rodiću, članovima te porodice i novinarima "Kurira" stigle nove pretnje smrću, "posle javne harange" koju, kako navode, nedeljama, kršeci Zakon o medijima, sprovode Informer i Pink.

Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova pozvala je sinoć vlasnika Kurira Aleksandra Rodića da prijavi pretnje koje su mu, kako je objavio taj list, upućene, a Rodić je danas odgovorio saopštenjem da MUP u njegovom slučaju postupa drugačije nego sa drugim građanima.

Printskin: Kurir Printskin: Kurir

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar za rad Aleksandar Vulin ocenili je danas da besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije.

- Besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića u danima kada je upravo završio najuspešniju posetu Kini u nekoliko poslednjih decenija, kada je doneta istorijska odluka o otvaranju prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom i u predvečerje Ministarskog saveta OEBS-a kada će Srbija biti diplomatska prestonica sveta, potvrđuju da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije - rekao je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Vulin je u saopštenju rekao da je Srbija zahvaljujući Vučiću politički najstabilnija država na Balkanu, da beleži privredni rast, smanjuje deficit, privlači investicije i uspešno se nosi sa migrantskom krizom. On je dodao da je cilj medijske hajke da se takva Srbija i takav Vučić što pre destabilizuju i sruše.

- Takva Srbija dobija otvaranje poglavlja od EU i u isto vreme ima najbolje odnose sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom. Nikada se u novijoj istoriji Evrope nije desilo da Bundestag kao garant i primer uspešne politike navede ime čoveka u čiju politiku veruje i kojeg smatra presudnim za uspeh Srbije, rekao je Vulin.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Na današnjoj vanrednoj konferenciji koju je Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sazvao povodom saslušanja Premijera Srbije Aleksandar Vučića rekao je da je da optužbe protiv Vučića imaju za cilj destabilizaciju Vlade i da je na udaru kriminalaca.

Ministar policije: Premijer je na udaru kriminalaca!

Takođe, saopštio je je na koja je pitanja Premijer odgovarao u policiji.

- Premijer je danas dobrovoljno otišao u policiju kako bi dao izjavu povodom optužbi koje je list Kurir izneo protiv njega. Između ostalih, odgovarao je na pitanja o tome da li poznaje Aleksandra Kornica i da li se sa njim ikada sastajao. Na sva pitanja odgovorio je sa: "Ne" - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je  da je neko zloupotrebio bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica, koji je optužio premijera Aleksandra Vučića za navodne pritiske i ucene.  Ministar je rekao da Kornic ima „ozbiljnu dijagnozu“ i da ga neko zloupotrebljava.

On ne može da odgovara za svoje poteze, istakao je ministar za TV Pink.

Lončar je izrazio žaljenje što je država došla u situaciju da se bavi slučajem tog čoveka, čije se izjave ne mogu smatrati ozbiljnim i relevantnim.

- Apelujem da se prekine s tim jer su i sistem zdravstva i država dužni da zaštite takvog čoveka, rekao je ministar zdravlja.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da će Srbija reagovati kao pravna država na pokušaje destabilizacije države, te da će se svi kriminalci naći iza rešetaka.

Da neko premijera i članove njegove najbliže porodice otpužuje za najteža dela, isturajući lica sa dijagnozom, i nadajući se da će Vučić nasesti na reketaške fore, taj se grdno prevario - rekao je Selaković gostujući na televiziji Pink.

Potpredsednik DS Borislav Stefanović izjavio je da premijer pokreće državni aparat i medije na svaku kritiku koja mu je upućena, a šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić uzvraća da je to "skandalozna, beskrupolozna i veoma opasna" poruka demokrata.

- Ta izjava je samo nastavak politike prizivanja ukrajinskog scenarija i haosa u našoj zemlji. Pored pokušaja da se obesmisli činjenica da je policija uhapsila pripadnika veoma opasne organizovane kriminalne grupe koji je osam puta bio u opservaciji kuće porodice Vučić u poslednja 24 sata, DS i Borislav Stefanović u rekordnom roku svrstali su se na stranu ljudi koji lažima pokušavaju da naškode i Aleksandru Vučiću i našoj državi - izjavio je Babić Tanjug.

Foto: Tanjug / Miloš Jelesijević Foto: Tanjug / Miloš Jelesijević

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović osudila je danas medijske napade na premijera Srbije Aleksandra Vučića i poručila da mu pruža punu podršku, a te napade ocenila kao nedoputstive i vrlo štetne po državu Srbiju.

- Pružam punu podršku premijeru i stavljam mu na raspolaganje sve svoje umeće i rad da nastavi da Srbiju vodi putem Evrope i da nastavi sa sprovođenjem ekonomskih, društvenih i socijalnih reformi koje će Srbiju dovesti u red modernih evropskih zemalja - istakla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Premijer Aleksandar Vučić, koji je dao iskaz povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu Kurir, pokazao je danas da poštuje i građane i institucije i da zakon važi za sve podjednako, izjavila je Jadranka Joksimović ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije.

- Srbija je država na evropskom putu u kojoj postoji vladavina prava. Premijer Srbije je pokazao i pored očigledno neutemeljenih optužbi, da poštuje građane i institucije, i svojim činom pokazao da zakon važi za sve podjednako - rekla je Joksimović Tanjugu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je večeras da se pojavio novi dokaz da je čitava afera oko premijera Aleksandra Vučića lažna i izmontirana, prenevši da se prijavila osoba koja je navedena kao Branko na video snimku koji je dnevnik „Kurir“ objavio na svom sajtu, a koja nema veze sa čitavim slučajem.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Došli smo do novih saznanja. Na video klipu postavljenom na sajtu "Kurira", koji ''pojašnjava'' navode Aleksandra Kornica, navedeno je da je osoba za vezu između njega i ostalih, izvesni Branko. Taj Branko, ispostavilo se, ne postoji - naglasio je on gostujući na TV Pink-u.

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

STEFANOVIĆ IZNEO NAJNOVIJI DOKAZ O AFERI: Branko koji se dovodi u vezi sa Kornicem - NE POSTOJI!

- Premijer se odazvao na poziv za saslušanje, dao sve odgovore, i nije se pozvao na imunitet, iako je to mogao da učini, čime je pokazao da se poneo kao svaki odgovoran građanin -  izjavio je večeras ministar policije Nebojša Stefanović.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Vučić je mogao da se pozove na imunitet, a nije to učinio. Odazvao se u najkraćem roku, dao nam je sve odgovore, i time je pokazao da je normalan čovek koga zanima da istina izađe na videlo - rekao je Stefanović gostujući na TV Pink.

Socijalistička partija Srbije najoštrije je danas osudila hajku koja se vodi protiv premijera Aleksandra Vučića, čiji je jasan cilj, smatraju u SPS-u, da se unese haos i destabilizuje Srbija.

U saopštenju se ističe da SPS čvrsto stoji uz Vladu na čelu sa Aleksandrom Vučićem, jer su za veoma kratko vreme postignuti veliki rezultati koji su ključni za budućnost Srbije.

Bivši direktor "Kurira" Aleksandar Kornic nalazi se u policiji na saslušanju, a odbio je poligraf, izjavio je večeras ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanović.

Foto: Printskrin Youtube/KurirInfo Foto: Printskrin Youtube/KurirInfo

- Kornic se pojavio u policiji, u toku je saslušanje, a odbio je poligrafsko ispitivanje - rekao je ministar Stefanović za RTS.

Kornic je samovoljno večeras otišao u policiju nakon što je saznao da ga traže radi davanja izjave povodom krivične prijave koju je podneo protiv vlasnika lista "Informer", tvrdi portal "Kurira".

Kornic je u policiju otišao kako bi, kako se navodi, dao izjavu povodom krivične prijave koju je podneo protiv Dragana J. Vučićevića i Damira Dragića, direktora "Informera".

Prema poslednjim informacijama, S. M. (42) koji je priveden zbog sumnje da je pratio premijera Vučića proteran je 2013. godine iz Crne Gore, javili su crnogorski mediji.

Osumnjičeni za praćenje Vučića bio proteran iz Crne Gore!

Njega je crnogorska policija krajem avgusta 2013. uhapsila, dok je radio kao lični telohranitelj Luke Đurovića, proterala ga i tada mu izrekla zabranu ulaska u Crnu Goru u narednih godinu dana, prenosi portal CDM.me.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA