SRBIJA JE ODUVEK IŠLA KA EVROPI! Knez Miloš, Obrenovići, Đinđić i Vučić vuku Srbe ka EU

- Važno je podsetiti da je kroz istoriju bilo političkih ličnosti koje su nastojale okrenuti Srbiju ka Evropi. Miloš, Mihajlo, Milan i Aleksandar Obrenović, Aleksandar Karađorđević i Zoran Đinđić su političku orjentaciju prema Evropi platili ili glavom ili izgnanstvom - kaže izvršni direktor UG „Kuća pravde Strazbur“ Aleksandar Đurić

  • 1

Izvršni direktor UG „Kuća pravde Strazbur“ Aleksandar Đurić povodom napada na Vladu Srbije i premijera Aleksandra Vučića kaže da je cilj Srbije bio i ostao EU, a tako je još od davnih vremena.

GADIM SE KRIMINALACA, PROGONIĆU IH I DALJE! Evo šta Vučić poručuje Srbima i šta kaže o NAPADIMA NA SRBIJU

"Srbija je više od dva veka raspolućena i državno i politički. Za sve to vreme, njeni građani vode borbu da ostanu u prostoru gde Srbija pripada i geografski i civilizacijski – a to je Evropa. Skoro dve decenije građani Srbije čekaju da postanu deo Evropske porodice. Sve vlade od 2000.godine kao svoj primarni cilj u svom programu isticale su ulazak Srbije u EU. Kada su zvaničnici EU pre nekoliko dana napokon saopštili vest da će Srbije do kraja godine otvoriti poglavlja 32 i 35 u Srbiji su počele da se dešavaju čudne i opasne stvari.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pojedini ljudi koji su u sprezi sa specifičnim ljudima iz sfere politike, biznisa, kulture...započeli su bljutavu hajku na Vladu Srbije i premijera Vučića. Važno je podsetiti da je kroz istoriju bilo političkih ličnosti koje su nastojale okrenuti Srbiju ka Evropi. Miloš, Mihajlo, Milan i Aleksandar Obrenović, Aleksandar Karađorđević i Zoran Đinđić su političku orjentaciju prema Evropi platili ili glavom ili izgnanstvom.

I danas u Srbiji mnogima ne odgovara da Srbija konačno bespovratno zakorači u EU i postane pravno uređena zemlja u kojoj su svi jednaki pred zakonom. Činjenica je da su najrazvijenije, najuređenije, najmoćnije i najbogatije zemlje Evrope i sveta odale priznanje i pohvalile rad Vlade Srbije a posebno premijera Vučića. U izuzetno teškom vremenu u kome živimo neophodno je jedinstvo svih činilaca u društvenom i političkom životu, kao i mudro i promišljeno delovanje ključnih političkih aktera", napisao je on u svom saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA