IZBORIĆEMO SE SAMI SA USIJANIM GLAVAMA U SRBIJI! Vučić upozorio OEBS da je Balkan BURE BARUTA

- Balkan je bure baruta i jedna iskra može da zapali značajan deo sveta. Zato danas ovde pred vama moram da iskažem ličnu bojazan i iskreni strah od mogućnosti urušavnja balkanske stabilnosti - rekao je premijer Srbije

  • 33

Odnosi u regionu za Vladu Srbije su među prioritetima, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazivši bojazan od mogućeg urušavanja regionalne stabilnosti.

(UŽIVO) POLA SVETA SASTALO SE OČI U OČI U BEOGRADU! Evo šta je Vučić poručio SVETSKIM MOĆNICIMA (FOTO)

Obraćajući se učesnicima beogradske konferencije na nivou ministara Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, srpski premijer je istakao da je regionalna saradnja jedini način rešavanja nagomiralnih problema, posebno na Balkanu, gde, primetio je, kobna može biti samo jedna iskra.

SRBIJA JE ZEMLJA PONOSNIH I DOBRIH LJUDI! Ovim rečima Vučić je ostavio bez teksta SVETSKE MOĆNIKE OEBS-a (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Balkan je bure baruta i jedna iskra može da zapali značajan deo sveta. Zato danas ovde pred vama moram da iskažem ličnu bojazan i iskreni strah od mogućnosti urušavnja balkanske stabilnosti - poručio je Vučić.

Srbija jeste čvrtsa i stabilna i politički i ekonomski, ocenio je premijer primetivši, međutim, da samo nekoliko kriznih situacija bilo gde u regionu, u Makedoniji, BiH, Prištini, Crnoj Gori, mogu da učine da ceo region ponovo plane.

- Ovo sam rekao zbog onih koji ne razumeju značaj i važnost sveukupne balkanske stabilnosti, a s usijanim glavama u Srbiji mi ćemo umeti da se izborimo - poručio je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dodao je da i nestabilna politička i bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji takođe ugrožava već postignute briselske dogovore i delimično onemogućava njihovo sprovođenje i dalju izgradnju mira, ali i da će Srbija bez obzira na to nastaviti dijalog s Prištinom, jer je to, kako je ocenio, jedini način da obezbedimo mir i normalan život svim Srbima i Albancima.

Sve drugo, kako je ocenio, bilo bi neodgovorno i "i jedni i drugi bismo platili visoku cenu".

"Srbija bira život i napredak, a ne sukobe", poručio je premijer i ponovio da Srbija i region jesu deo Evrope, a da naša zemlja nastavlja svoj evropski put, na čemu je zahvalna za pomoć američkim kolegama, ali istovremeno čuva tradicionalno prijateljstvo s Rusijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zora

    3. decembar 2015 | 15:21

    Srbija zeli mirnu i stabilnu sadasnjost i buducnost, dosta nam je rata...tu poruku Srbija salje svetu

  • Mita

    3. decembar 2015 | 13:26

    Srbija se uvek trudi da izabere pravi put i najbolje resenje,ali posto je na celom balkanu velika kriza,postoji mogucnost da ce doci do urusavanja balkanske stabilnosti.

  • Nada

    3. decembar 2015 | 11:39

    Svugde ima usijanih glava, a ne samo kod nas. Mi se, za razliku od nekih drzava, uspesno borimo sa njima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA