KONAČNO NA SLOBODI: General Lazarević VRATIO SE u Srbiju iz Haga!

Avion sa generalom Vladimirom Lazarevićem, u kojem su se pored njega nalazili i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ministar pravde Nikola Selaković, sleteo je na aerodrom u Nišu

  • 13

Avion sa generalom Vladimirom Lazarevićem, u kojem su se pored njega nalazili i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ministar pravde Nikola Selaković, sleteo je na aerodrom u Nišu, oko 14 sati. Na aerodromu su sačekali generala i ministar Aleksandar Vulin, načelnik GŠ Ljubiša Diković, vladika Teodosije, kao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Lazarević je bio osuđen po komandnoj odgovornosti na 14 godina zatvora zbog zločina na Kosovu i Metohiji, kao komandant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije 1998. i 1999. godine.

U Haškom zatvoru je proveo više od deset godina, gde se u međuvremenu i razboleo, a nekoliko puta je i operisan.

Lazarević je dobrovoljno otišao u Hag u februaru 2005. godine, gde je četiri godine kasnije osuđen na 15 godina zatvora, ali mu je kazna posle žalbe smanjena na 14 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    3. decembar 2015 | 15:21

    Generale, dobro došli. Hvala Vam na svemu što ste učinili za srpski narod i Srbiju. Da Vam Bog podati dug život.

  • Stranac u noci

    3. decembar 2015 | 14:58

    Da zivis jos dugo junace

  • N

    3. decembar 2015 | 14:56

    Ovo je retko posten covek. Sramota za civilizaciju je to sto je morao da placa tudje grehove! Generale, zelim Vam dug i srecan zivot! Ziva ste legenda!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA