SRBI SU ZASLUŽILI OTVARANJE POGLAVLJA! Pljušte čestitke Srbiji od zvaničnika EU na TVITERU (FOTO)

Visoki evropski funkcioneri su čestitali Srbiji i putem društvene mreže Tviter na otvarnju prvih pregovračkih poglavlja sa Evropskom unijom

Evropski zvaničnici pozdravili su otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije sa EU, uz poruku da je Srbija to zaslužila i da veruju u njen evropski put. Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc je na svom Tviter profilu objavio na srpskom jeziku da Austrija snažno veruje u evropski put Srbije.

Srbija GLAVNA VEST svetskih agencija - OTVARANJE POGLAVLJA i odnosi s Prištinom

Kurc je na Tviteru objavio i zajedničku fotografiju sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem pre početka međudržavne konferencije u Briselu.

- Pozdravljam Aleksandra Vučića prilikom otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja. Austrija snažno veruje u evropski put Srbije - napisao je sinoć Kurc.

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, je naveo da je otvarenje prvih poglavlja "zasluženo i zakasnelo", ističući da je važno zadržati taj zamah. - Slovačka je uvek srećna da pomogne -  naveo je Lajčak na Tviteru.

Francuski državni sekretar za evropske poslove Arlem Dezir je na Tviteru naveo da se "raduje otvaranju dva prva poglavlja pregovora Srbije u evropskim integracijama".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    15. decembar 2015 | 12:48

    Srbija je pokazala odlucnost i to ljudi cene. Najvise mi se svidja to, sto po prvi put Srbija nije nicija marioneta, i jasno razmilja svojom glavom. Iako je Srbija odbila da uvede sankcije Rusiji, imap je ostvarila ovaj rezultat. Cim pocnemo da cenimo sebe, i drugi ce nas ceniti.

  • zoki

    15. decembar 2015 | 12:48

    Naravno da pljušte...ima i zbog čega!! Samo tako i nastaviti!

  • TVRDJAVA

    15. decembar 2015 | 12:18

    Sigurno je da smo zaslužili i da smo opravdali poverenje svih koji veruju u nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA