• 82

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA TITOVOG SEFA: Evo šta je MARŠAL uradio sa blagom Karađorđevića!

Zastupnica princa Vladimira, kaže da je veštačenjem sefa 555 nedvomisleno utvrđeno da je skoro ceo sadržaj deo privatne imovine porodice Karađorđević ,od neprocenjive emotivne, istorijske i materijalne vrednosti

  • 82

Doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito prisvojio je blago dinastije Karađorđević, vredno nekoliko miliona evra. Ova dobro čuvana tajna otkrivena je kada je otvoren sef broj 555, u kojem se čuvaju njegove stvari, pa iako se smatralo da je u pomenutom sefu deponovana lična imovina „najvećeg sina naših naroda i narodnosti“, na videlo je isplivalo da se pod ključem čuva bogastvo Karđorđevića!
ZAVRŠEN RAT ZA TITOVO BLAGO! Evo kada će se znati ko ga je NASLEDIO

- Veštačenje sefa broj 555 je radio sudski veštak Rajko Dupalo, a za potrebe Komisije u ostavinskom postupku iza pokojnog Josipa Broza, a nalaz i mišljenje je dat 2. septembra 2013. godine na 55 strana. U tom nalazu opisan je sadržaj sefa uz primedbe koje se tiču izrade, natpisa, motiva, načina izrade nađenih predmeta, likova sa istim oznakama i slikama komada nakita sa prednje strane, zbog čega je napomenuto da ih treba slikati i sa poleđine, jer se na zadnjoj strani nalazi žig i datum izrade.
Tim veštačenjem je, međutim, nedvomisleno utvrđeno da je skoro ceo sadržaj veštačenog sefa deo privatne imovine porodice Karađorđević. Sadržaj je za porodicu Karađorđević od neprocenjive emotivne, istorijske i materijalne vrednosti - rekla je za „Alo!“ Gordana Kostić, zastupnik princa Vladimira, sina pokojnog princa Andreja Karađorđevića.
Foto: Milena Đorđević, Wikipedia/National Archives and Records Administration

Foto: Milena Đorđević, Wikipedia/National Archives and Records Administration


Kako naš list saznaje, ovaj sef krije pravu riznicu nakita porodice Karađorđević, a koju je Broz 1945. zatekao kada se uselio u njihov dvor na Dedinju. Naslednici kraljevske porodice taj nakit nikad nisu videli!
NASTAVLJA SE RAT ZA TITOVO NEPROCENJIVO BLAGO! Evo šta Brozovi naslednici traže od njegovih stvari
- Između ostalog, u sefu se nalaze medaljoni sa likovima kralja Petra Prvog Karađorđevića i kralja Aleksandra i kraljice Marije, zlatni nakit sa posvetama i fotografijama, drago kamenje, brilijanti, grbovi i razna odlikovanja, od koja neka datiraju još iz 1913. godine.
Kralj Petar I Karađorđević. Foto: Wikipedia

Kralj Petar I Karađorđević. Foto: Wikipedia


Otprilike ima oko 150 komada raznog nakita, a među njima je i Orden za hrabrost Miloša Obilića iz 1913, jedna zlatna poluga, zlatni opiljci iz rudnika koje su posedovali Karađorđevići, zlatnici... Uglavnom je sav nakit izrađen pre Drugog svetskog rata. Međutim, pravu vrednost nije moguće utvrditi jer je potrebno novo dopunsko veštačenje - otkriva naš sagovornik.
(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slobo

    Ne mogu se čudu načuditi šta se dešava sa ovim narodom.Krepava od gladi a veliča i priziva nekakve monarhije, kraljeve i careve,krvavi kapitalizam, a niko da pomene radničku klasu, radničko ime i prezime.Dobro je neko rekao "kuku povrazu". Povraz se zove ona drška na kanto o kojoj sav teret visi, a opet u ruci uglavnom radnika i seljaka.Dragi Bože, zavedi malo reda u ovim izvitoperenim umovima, da se malo više slažemo i volimo, satiri zlo u korenu,daj malo da dišemo normalno kao što smo disali za vrijeme Tita, izgrađivali zemlju, bili radosni a zbog realnog poimanja da će nam svaki naredni dan biti bolji.

  • VdV

    Svo to blago pripada obicnim ljudima... Renovirajte s tim blagom neku bolnicu u bilo kom gradu ili dajte u stipendije da nam nemastina ne ukrade dobrog doktora I pretvori ga u dobrog politicara...

  • Veteran

    Kakva je to dinastija, tacnije, njeni pripadnici, koji su sebi dozvolili taj luksuz, da zaborave srpski jezik?????????????????

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima