DS JE OBRUKALA SEBE I MENE! Funkcioner demokrata kog su IZBACILI iz stranke zbog REHABILITACIJE NEDIĆA otvorio dušu

- Pošto u petak nisam ni formalno ni neformalno obavešten o pokretanju postupka, nisam siguran u svoje dalje poteze. Otvoren sam za razgovor i moja ideja je i bila da se oko Nedića otvori dijalog - rekao je član DS-a

  • 22

Istoričar i član Demokratske stranke Bojan Dimitrijević, protiv kojeg je predsednik stranke Bojan Pajtić pokrenuo disciplinski postupak za isključenje zbog relativizacije fašizma i zalaganja za odbranu generala Milana Nedića, smatra da je DS tim postupkom obrukala i sebe i njega, "naučnika koji je izneo svoje mišljenje".

Dimitrijević kaže da u ni DS, ali ni u jednoj drugoj stranci se još nije dogodilo da se pokreće postupak protiv naučnika koji su izražavali svoje stavove.

MILAN NEDIĆ, RATNI ZLOČINAC ILI ŽRTVA KOMUNISTA? Evo šta stručnjaci kažu o rehabilitaciji premijera Srbije za vreme Hitlera

- Pošto u petak nisam ni formalno ni neformalno obavešten o pokretanju postupka, nisam siguran u svoje dalje poteze. Otvoren sam za razgovor i moja ideja je i bila da se oko Nedića otvori dijalog. Član sam DS od osnivanja i nije red da sam napuštam stranku. Sačekaću odluku disciplinske komisije - rekao je Dimitrijević.

Iz stranke poručuju da će Izvršni odbor najverovatnije ove nedelje održati sednicu na kojoj će biti pokrenut postupak na predlog predsednika stranke. DS kaže da će Dimitrijević biti pozvan da iznese svoje argumente.

Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija

U DS smatraju da je Nedić sarađivao sa fašističkim režimom i da nosi deo odgovornosti za žrtve Srbije u Drugom svetskom ratu, a da Dimitrijevićeve stavove shvataju kao njegovo zalaganje za rehabilitaciju Nedića.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja BG

    22. decembar 2015 | 12:03

    Gospodo iz DS-a, sramota me je sta radite! Bila sam simpatizer i glasac DS-a godinama. A, onda ste doveli ove na vlast. Vi ste krivi za ovo kako danas zivi Srbija. Privatizavije, kradje, kombinacije....i kad ste se svi nafilovali, onda ste se podelili, rasturili stranku, izdali ideju Zorana Djindjica i doveli ove stare/nove radikale da nas dokrajce. Pajticu, ti samo organizuj da poslednji klinac koji krene u svet, ugasi svetlo. Sram da vas bude.

  • SRB IN

    22. decembar 2015 | 10:36

    Valjda covek ima pravo na svoje misljenje ili u DS svi mora da misle isto.

  • dukljanin

    22. decembar 2015 | 14:15

    Prepucavanja po ovim našim lopšovskim političkim strankama me ne zanimaju ali me zanima kad se pojave likovi koji hoće da rehabilituju proverene saradnike nacista - fašista koji su sudelovali u deportaciji i ubijanju na hiljade neistomišljenika i civila tokom drugog svetskog rata. Opet nam se dešava prekrajanje istorije i nipodoštavanje na stotine hiljada ubijenih naših građana ,veličanje izdajnika i dokazanih saradnika sa okupatorom ......Prvo su rehabilitovali kralja ,dovukli su nam njegove potomke da opet živei iživljavaju se na naš račun,potom četnika Dražu takođe saradnika okupatora,sad Nediša, ostaje još Ljotić ,razni beli i zeleni itd......Pored sve ove pljačke i otimačine što nam se dešavava zadnjih 15 godina ovo je vrhunac....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA