• 3

ODLUKA DONETA: Stanišić i Simatović privremeno pušteni na slobodu

Tribunal je usvojio zahtev za privremeno puštanje na slobodu koji su podeli njihovi branioci 17. decembra sa argumentom da su obojica dosad sarađivala, ispunjavala sve uslove i odazivala se kad god je trebalo

  • 3

Haški tribunal odobrio je danas Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću privremeno puštanje na slobodu do početka ponovljenog suđenja i oni će biti pušteni iz pritvora Haškog tribunala u koji su sprovedeni nakon nedavne odluke žalbenog veća da im se ponovi suđenje.
SIMATOVIĆ I STANIŠIĆ izjasnili se pred Haškim tribunalom da NISU krivi

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je Tanjugu da je odluka doneta danas.
VLADA SRBIJE SAGLASNA: Garantuje za privremeno puštanje na slobodu Stanišića i Simatovića
Odlukom se, kako je naveo Ljajić, ne precizira datum i rok povratka već se samo navodi da je odobreno privrenemo puštanje na slobodu do početka suđenja.
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP


Naime, tribunal je usvojio zahtev za privremeno puštanje na slobodu koji su podeli njihovi branioci 17. decembra sa argumentom da su obojica dosad sarađivala, ispunjavala sve uslove i odazivala se kad god je trebalo.
Branilac Franka Simatovića Vlada Petrović rekao je Tanjugu da je i Vlada Srbije dala garancije za njihovu slobodu.
Simatović i Stanišić bili su oslobođeni optužbi za rante zločine u Hrvatskoj i BiH, ali je drugostepenom presudom 14. decembra ta presuda ukinuta i naloženo je novo suđenje. Termin početka ponovljenog suđenja još nije određen.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    Nece se ni vracati...znamo da imaju stranu podrsku.A i sto bi se vracali,nisu ucinili nijedno krivicno delo. Hrvatima propade iluzija o ''velikosrpskoj agresiji''

  • Ogi

    Nigdje niste napisali da je Srbija garantovala pustanje.

  • sale88

    Pravilno, to su sposobni srbi koje trebamo da podrzimo u bilo kakvom smislu..!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima