Ustavni sud Kosova saglasan da se osnuje Zajednica srpskih opština!

Sud je odluku doneo na zahtev predsednice Kosova Atifete Jahjage, ali je, kako se navodi, utvrdio da pojedini principi sporazuma o ZSO nisu u potpunosti usklađeni sa kosovskim Ustavom, prenela je RTK 2

  • 8

Kosovski Ustavni sud odlučio je da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti uspostavljena kao što je predviđeno prvim sporazumom koji su krajem avgusta u Briselu potpisali predstavnici Beograda i Prištine.

SPORAZUM O ZAJEDNICI SRPSKIH OPŠTINA: Evo šta piše u njemu

Sud je odluku doneo na zahtev predsednice Kosova Atifete Jahjage, ali je, kako se navodi, utvrdio da pojedini principi sporazuma o ZSO nisu u potpunosti usklađeni sa kosovskim Ustavom, prenela je RTK 2.

Ovom odlukom, kako se navodi, prestaje privremena mera uvedena 10. novembra ove godine, kojom je suspendovana svaka aktivnost oko formiranja ZSO.

Kako se navodi, Odluka suda koja će biti objavljena u Sluzbenom listu, stupa na snagu odmah.

Sprazum je dostavljen na ocenu ustavnosti nakon višenedeljnih protesta tri opozicione parlamerntarne stranke koje zahtevaju povlačenje potpisa sa briseslkog sporazuma o formiranju ZSO.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xl

    23. decembar 2015 | 19:14

    Kako kažu Ameri tako će biti...

  • Mire

    23. decembar 2015 | 21:15

    Siptari ce veciti sluga podlih kauboja i treba im tako kada hoce drzavu a tu drzavu nikada nece imati pocece cumez sa pekare i tu ce im biti kraj kraj vladavine droge ubica i sljamova.

  • Pričaj srpski, da te ceo svet kao razume

    24. decembar 2015 | 00:59

    цимају се за џ ускоро ће све опет бити српско реално

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA