PUTIN JE IZDAO RATKA MLADIĆA?! Otkrivena NAJBOLJE ČUVANA TAJNA RUSIJE - kako je zaista uhapšen srpski general (VIDEO)

Prema njegovim rečima FSB i Putinova Rusija bila je zainteresovana da zaštiti Ratka Mladića iz različitih razloga, jer ga je Moskva doživljavala kao ratnog heroja koga progone zapadne sile

Britanski novinar i spoljno-politički urednik Gardijana, dobitnik Pulicerove nagrade Džulijan Bordžer u svojoj knjizi "Suđenje kasapinima", koju je kako kaže pisao četiri godine otkriva do sada nepoznate detalje o hvatanju haškog begunca Ratka Mladića, kao i kakvu je ulogu u tome imao predsednik Rusije Vladimir Vladimirović Putin.

APSOLUTNI HIT U HAŠKOM TRIBUNALU: Ratko Mladić pokušao da "kupi" sudiju litrom rakije!

- Svi pritisci da se nađe i uhapsi Ratko Mladić nisu imali efekta: Porodica nije htela da ga izda. Imali su zaštitnika moćnijeg od BIA - RUSKU TAJNU SLUŽBU (FSB) - piše on u knjizi.

RATKU MLADIĆU POLA MOZGA NIJE U FUNKCIJI, U HAGU SU GA UBILI, ON VIŠE NEMA EMOCIJA! Ovo je JEZIVA TAJNA Haškog tribunala!

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima FSB i Putinova Rusija bila je zainteresovana da zaštiti Ratka Mladića iz različitih razloga, jer ga je Moskva doživljavala kao ratnog heroja koga progone zapadne sile, a njegovo hapšenje ocenjeno je da bi bio strateški promašaj za Rusiju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ključni srpski čovek za hvatanje Ratka Mladića kako on navodi bio je pokojni Miodrag Miki Rakić koji je znao da je jedino FSB sposoban da tolike godine uspešno skriva Mladića i zato je 2010. godine otišao u Rusiju da u neposrednom kontaktu iznese svoje sumnje.

Printskrin: Youtube/ObjektivNo prvi Printskrin: Youtube/ObjektivNo prvi

Na konferenciji u Moskvi, kako tvrdi spoljno-politički urednik Gardijana Rakić je priterao uza zid Nikolaja Petruševa - glavnog Putinovog špijuna i rekao mu: "Osećam vrlo hladan vetar koji nam sa istoka duva u lice". On mu je odgovorio da je zaštita Mladića naređena odozgo, što je znjačilo da je to naredio lično Putin.

Posle tog sastanka podrška Mladiću je prestala, a kako tvrdi Bordžer Rusija je na kraju izdala generala.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Očigledno je da se ovi britanski navodi koriste u sukobu sa Rusijom. Meni nije poznato da je autor te knjige ikada pokušao da me kontaktira. Ukoliko se nekome još sudi, a u naslovu piše "Kasapin" tu nema ni "o" od objektivnosti - kaže za Blic Darko Mladić.

(Telegraf.rs / Izvor: Gardijan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slobo

    22. januar 2016 | 08:28

    Pa nasega generala smo izdali prvi mi Srbi. Pogledajte kako samo komsije kuju svoje koljace u zlato i daju im najveću mogucu podršku kako moralno tako i finansiski a mi naše zaboravimo čim ih smjeste u zatvor. Niko njega nije mogo izdati i zastititi osim nas Srba. Sve ostalo je pokušaj da se Srpski narod otudji i udalji od Rusije.

  • Milutin

    22. januar 2016 | 10:16

    Izdao ga boris tadic i demokratska srbija nikad se neponovila

  • Srbin

    22. januar 2016 | 08:33

    Ko jos veruje zapadnoj štampi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA