SLOBU SU UKLONILI IZ ŽIVOTA, ALI NEĆE IZ ISTORIJE! Mira Marković tvrdi da će Srbi tek slaviti Miloševića

- Oni koji su devedesetih godina prošlog veka planirali da uklone Slobodana Miloševića sa političke scene uspeli su u tome. Bila je potrebna čitava decenija da ga se oslobode, formalno hapšenjem 2001. godine, a fizički ubistvom u zatvoru pet godina kasnije - napisala je Mira Marković

  • 29

Supruga Slobodana Miloševića Mira Marković povodom decenije od smrti osnivača Socijalističke partije Srbije za "Večernje novosti" kaže da su Slobu uklonili iz života, ali nikada neće iz istorije!

ZBOG SLOBE ME JE MAJKA PITALA ČIJI SI ČOVEK? BIO JE SVE SAMO NE OBIČAN! Kusturica otvorio dušu i rekao šta misli o Miloševiću

Prenosimo vam deo teksta Mirjane Marković o njenom suprugu Slobodanu Miloševiću:

DA LI JE SLOBA UMRO ILI JE UBIJEN LEKOM PROTIV LEPRE U HAGU? Smrt Miloševića u ćeliji najveća je TAJNA Haškog tribunala

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

"Oni koji su devedesetih godina prošlog veka planirali da uklone Slobodana Miloševića sa političke scene uspeli su u tome.

Bila je potrebna čitava decenija da ga se oslobode, formalno hapšenjem 2001. godine, a fizički ubistvom u zatvoru pet godina kasnije. Ali uklonjen iz političkog života i kasnije uopšte, nije značilo da će biti uklonjen iz istorije. Ostaće tekovine koje je ostavio za sobom.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

A ostavio je SPS, najveću partiju na Balkanu, koja je sa njim na čelu deset godina uspešno branila ideju nacionalne slobode i pritom uvažavanja nacionalne slobode svih drugih oko sebe. Koja je sa njim na čelu kao vladajuća partija u Srbiji uspela da Srbija za vreme sankcija ne bude ipak ni gladna ni žedna, ni bosa, a ni okupirana.

Godinu dana posle raspada SFRJ formirao je SRJ treću malu Jugoslaviju. Državu sastavljenu od dva zaista bratska naroda i u tom trenutku jedinu državu u kojoj su ravnopravno živela dva južnosloveska naroda.

Godine 1995. na pregovorima u Dejtonu, zahvaljujući njemu usred rata u BiH formirana je Republika Srpska i zaustavljen rat", između ostalog napisala je Mira Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    11. mart 2016 | 17:47

    Gospodja, sa cvetom u kosi ,je glavni uzrok - mase propasti,.. (Kao vanbracna kcerka, visokog funcionera, KPJ.Sa sigurne razdaljine ,salje i dalje poruke - besmisla.Porodice omih,koji su izginuli.verujuci u prazne price - gladuju,Proverite,)...

  • Andria

    11. mart 2016 | 10:11

    Nažalost posledice njegovih tekovina još uvek osećamo. Kad se setim ratova, nemaštine, šverca, ubijanja po ulicama, Jezde, Dafine, i ostalih izuma Jula i SPS-a , dođe mi da tebe i tvog sina potražim u Moskvi gde krckate našu lovu. Dođi maco ...

  • srpska

    11. mart 2016 | 10:01

    Slobo je stovrio Republiku Srspku, Hvala ti Slobo, vole te Srbi iz Srpske. Srbi iz Srbije su samo geografski pojam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA