RUSKI KOMANDOSI STIŽU U SRBIJU! Specijalci iz MOSKVE i srpska vojska spremaju VOJNI DESANT kakav još nije viđen na Balkanu

Glavna snaga ruske vojske koja će doći u Srbiju, a u okviru velike vojne vežbe "Slovensko bratstvo 2016", najverovatnije će biti Sedma vazdušno-desantna divizija sa severnog Kavkaza, koja još nosi prefikse "kozačka" i "planinska"

  • 86

Velika vojna vežba "Slovensko bratstvo 2016", središna tačka vojne saradnje Srbije i Rusije, biće održana u oktobru na nekom od vojnih poligona u našoj zemlji. Osim ruskih vojnodesantnih snaga i srpske Specijalne brigade u manevrima će učestvovati i slična jedinica oružanih snaga Belorusije.

SPECIJALCI VOJSKE SRBIJE NAJJAČI SU NA BALKANU! Evo koliko košta obuka ovih ELITNIH VOJNIKA

Kako prenose "Večernje novosti" plan je da trilateralna vežba kojoj pečat daju ruske snage, bude izvedena po uzoru na prošlogodišnju održanu u septembru na poligonu kod Krasnodara.

DA LI ĆE SA OVIM RUSKIM ORUŽJEM SRBI BITI JAČI OD HRVATA? Ove BORBENE MAŠINE će naoružati Srbiju!

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Na njoj je učestvovalo oko 700 oficira i vojnika tri vojske. Tokom manevara 250 padobranaca iskočilo je iz aviona "iljušin 76", desantiran je teret, a simulirana je borba sa teroristima.

- Vežba sa rusima i Belorusima biće najverovatnije održana na poligonu nikinci, mada ni Pasuljanske livade nisu isključene - kažu u Generalštabu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Takvim vežbama povećava se operativna moć naših jedinica, ali i sposobnost za zajedničko delovanje sa stranim vojskama - dodaju iz Generalštaba.

Glavna snaga ruske vojske koja će doći u Srbiju najverovatnije će biti Sedma vazdušno-desantna divizija sa severnog Kavkaza, koja još nosi prefikse "kozačka" i "planinska".

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Ova jedinica ima bogato ratno iskustvo iz sukoba u Čečeniji, ali i intervencije u Gruziji 2008. Ukupno 18 pripadnika ove divizije nosi najviši vojni orden "Heroj Rusije".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    22. mart 2016 | 09:56

    TREBA VEZBATI I RUSIMA DATI BAZE KAKO BI SE U BUDUCNOSTI ODBRANILI OD NATO NEONACISTA KOJI SVE SUSEDND ZEMLJE MASIVNO NAORUZAVAJU I STVARAJU KOSOVO ARMIJU !! DOK JE BONSTILA SRBIJA I SRBI NETREBA DA DREMAJU U PROTIVNOM ISTREBICE NAS NASI ZAPADNI PRIJATELJI!!

  • vesna

    22. mart 2016 | 11:18

    Pa bolje i Rusi nego Nato. Dobrodosli su kao gosti vojnici turisti kako god .

  • Južnjak

    22. mart 2016 | 11:09

    Dobro došli braćo Rusi. Vi ste nam oduvek bili braća i saveznici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA