VUČIĆ OTVORENO O NEUSPESIMA: Žao mi je što nisam imao snage da rešim stanje u javnim preduzećima!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu za NIN, rekao je da Svetska banka smatra da je Srbija na dobrom putu i da je naš rast najstabilniji, jer je baziran na izvozu i investicijama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma zadovoljan što su u 2015. sporiji rast od Srbije imale samo 23 od 184 države, ali priznaje da nije imao snage da reši stanje u javnim preduzećima, kao ni da privatizuje sportske klubove.

Vučić u intervjuu NIN-u kaže da je Srbija prošle godine imala veći rast od Italije i od mnogih zemalja Evropske unije i ne mnogo manji od Švajcarske.

Bilo bi, kaže premijer, čudo da uz pad potrošnje imamo nikakav rast, koji smo bazirali na izvozu i investicijama, a ne, kao neke zemlje regiona, na povećanju javne potrošnje, gradnji jednog auto-puta ili gradnji kuća koje se finansiraju doznakama iz inostranstva.

"JASENOVAC NE SME DA BUDE NOVA TAČKA RAZDORA IZMEĐU SRBIJE I HRVATSKE": Jasna poruka Aleksandra Vučića!

- Zato Svetska banka smatra da je Srbija na dobrom putu, da je naš rast najstabilniji - rekao je Vučić u predizbornom intervjuu beogradskom nedeljniku.

Foto: Wikipedia/International Monetary Fund, Marko Todorović Foto: Wikipedia/International Monetary Fund, Marko Todorović

Priznaje, pak, da nije imao dovoljno snage da sredi stanje u javnim preduzećima.

- Stanje je bolje nego što je bilo, ali još nije dovoljno dobro. To nema veze sa partijama, ni sa bilo čim drugim. Za to je potrebna samo snaga - rekao je premijer i svog sagovornika zapitao: "Hoćete li, kad krene štrajk u Kolubari, ili negde drugde, da kažete da taj strajk nije opravdan i da Vučić zbog toga zaslužuje podršku?"

Sagovornik mu je na to odgovorio da nema problem da to kaže.

- Znam, ali bi svi drugi rekli: "Evo, Vučić je za sve kriv" - kazao je premijer.

- Hvala vam na tome. E, zato nisam imao snage! Kao ni za privatizaciju sportskli klubova, iako je to veoma važno - dodao je.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer je ponovio da RTB Bor neće biti zatvoren posle 31. maja, te podsetio da problemi u tom basenu traju već 20 godina, a da je on premijer tek dve godine.

Na konstataciju da je generalni direktor Blagoje Spaskovski menjao stranke, ali je sve vreme na čelu RTB-a, premijer kaže da je to političko pitanje i da ne treba brinuti, jer kada se bude donosila odluka o budućnosti kombinata, niko se neće rukovoditi politikom.

Upitan za FAP za koji je ranije rekao da će ta fabrika dobiti strateškog partnera, premijer kaže da i dalje radi na tome, da je sa finskim Sisuom bio problem jer nisu dobijene garancije kako će se potrošiti naših 25 miliona evra.

- Jesam li ja kriv za to? I Zašto? Da mi nisu ostavili fabriku u kojoj se proizvodi ''porše'' i koja radi kao švajcarski sat? Još se nadam da je nešto moguće, sad razgovaramo sa Česima i Rusima... - objasnio je premijer.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Vučić je potvrdio da sa Železarom još nije sve završeno dok se, kako je rekao, početkom naredne sedmice ne potpiše ugovor, a upitan šta će biti sa Telekomom, premijer je ponovio da je greška što nije prodat.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    14. april 2016 | 15:12

    Premijer otvoreno i o malim neuspesima, koji ce se pretvoriti u uspehe sigurno.

  • Marija

    14. april 2016 | 14:44

    Retko koji političar je ikada ovako otvoreno i iskreno odgovarao na pitanja novinara...Neka kaže ko šta hoće, ali Vučića zbog toga iznad svega poštujem!

  • djole

    14. april 2016 | 17:25

    u jednom veku smo imali 4 rata 4 puta smo bili uništeni. sad verujemo tebi vucicu na dobrom putu si da našu malu zemlju dovedes u dobar život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA