• 8

ZA SIGURNIJU SRBIJU: Ministarstvo rada potpisalo sporazum sa Fondacijom "Tijana Jurić"

Prema Vulinovim rečima, Fondacija "Tijana Jurić" je mnogo toga već uradila, pomogla da prepoznamo gde su problemi, šta se dešava i već je radila na još nepoznatim oblicima pretnje za decu, kao što su društvene mreže, internet

 • 8

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić potpisali su danas Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece između Ministarstva rada i Fondacije "Tijana Jurić".

OVO I VAMA MOŽE DA SE DESI: Šta da ODMAH uradite ako vam nestane dete!

Vulin je tom prilikom izrazio zadovoljstvo, što može "bar malo da pomogne" na povećanju bezbednosti dece, na poboljšanju kvaliteta života svih.

- Ne treba roditelju niko da objašnjava koliko je potrebno brinuti o bezbednosti dece, koliko je potrebno prepoznati zlo i sprečiti ga pre nego što se ostvari - rekao je on.

Prema Vulinovim rečima, Fondacija "Tijana Jurić" je mnogo toga već uradila, pomogla da prepoznamo gde su problemi, šta se dešava i već je radila na još nepoznatim oblicima pretnje za decu, kao što su društvene mreže, internet.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ZA RAD

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ZA RAD

- To su sve fenomeni za koje tek saznajemo, da ljudsko zlo može da se pojavi tamo gde mislimo da smo zaštićeni i gde ga ne očekujemo - rekao je ministar nakon potpisivanja Sporazuma.

Dodao je da se deca upoznaju preko interneta sa predatorima, iz bezbednosti i udobnosti svojih domova, kao i da je to zlo koje mora da se prepozna i suoči.

DUŽNI SMO JOJ BAR OVOLIKO: Danas se glasa za "Tijanin zakon"!

Kaže da državni mehanizmi nisu dovoljni i da čitavo društvo mora da se uključi u zaštitu naše dece.

- To moramo da radimo zajedno, to je način da to radimo i da se borimo da svako naše dete bude malo bezbednije, samim tim, i život svake porodice i svakog od nas biće smisleniji i sigurniji, ako su nam deca sigurna - rekao je Vulin.

USVOJEN TIJANIN ZAKON: Zaplakaćete kada čujete šta je njen tata poručio Srbiji!

On je dodao da se ne može zaštiti svako dete ili svaki čovek od zla, ali može da se da sve od sebe. On se i lično zahvalio Igoru Juriću na hrabrosti sa kojim radi.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ZA RAD

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ZA RAD

- Kao roditelj izražavam svoje divljenje na hrabrosti i upornosti sa kojim radite to što radite, ne znam koliko roditelja bi moglo to da radi i hvala vam za to, jer nam pokazujete da sve to ima smisla i da boriti se za svako dete ima smisla - rekao je Vulin.

Direktor Fondacije Igor Jurić naglasio je da je Sporazum za njegovu fondaciju od izuzetnog značaja, jer je država prepoznala da se treba boriti za poboljšanje uslova za bolju bezbednost naše dece, kao i da ima planove i projekte koje bez države ne može da uradi.

DANAS JE TIJANINOM OCU NAJTEŽE: Njegova devojčica je trebalo da napuni 17 godina (FOTO) (VIDEO)

- Našoj Fondaciji više je potreban tehnička, a ne finansijska pomoć. Neke stvari još nisu dovoljno dobre u našoj zemlji i to moramo da poboljšamo, nadam se da ćemo, uz državne institucije, Ministarstvo rada, imati bolje mogućnosti i siguran sam da mi kao država na tome moramo mnogo više da radimo - rekao je Jurić.

Istakao je da bezbednost dece još uvek nije na zadovoljavajućem nivou, da se radi mnogo da se na to ukaže i roditeljima i državi, jer je bezbednost dece obaveza i odgovornost svih.

- U zemlji je nestalo 700 dece protekle godine, to je izuzetan broj i negativna stvar i upravo zbog toga smo potpisali ovaj sporazum i zbog toga smo ga i tražili - rekao je Jurić.

TIJANA JURIĆ DOBIJA ULICU U BAJMOKU: Podneta inicijativa Skupštini grada Subotice

Fondacija "Tijana Jurić" osnovana je 2015. godine u Subotici, sa zadatkom da preventivnim delovanjem i edukacijama poboljša bezbednost dece. Prvi korak za veću bezbednost ostvaren je izmenama Zakona o policiji, nazvanom "Tijanin zakon", po kojima je predviđeno da je policija dužna da u slučajevima nestanka osoba, bez odlaganja koristi raspoložive mere i radnje, odmah po prijavi nestanka.

Devojčica Tijana Jurić tragično je nastradala juna 2014. godine kada je oteta a potom i ubijena u Bajmoku, a njen otac Igor je osnovao Fondaciju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Koja Koja I Koja

  27. maj 2016 | 13:44

  Potrebno je mnogo više od potpisa

  5
  1

  Podelite komentar

 • sanja

  27. maj 2016 | 17:10

  jeste da je ovo samo pocetak resavanja ovog stranvicnoh problema koji nam svima stoji nam glavom,ali je barem pocetak i znak da se radi na njemu.

  1
  1

  Podelite komentar

 • DR.ZVONKO

  27. maj 2016 | 13:48

  dragi ministar za rad? još puno je treba napraviti za radnike i nije bitno ko je doktor,novinar,bravar i tako dalje.nesmete dopuščati,da stranci koji kupoju fabrike ili postavijo fabrike u srbiji i naši radniki radijo za 200.00 do 300.00 eur.srbska oblast pa plati usogoranje,radni staž i radnika drži 2.godini i onda ozima drugoga.molim taj zakon se mora spremeniti nesmete dopuščati,da stranci izkoristo dobro radno snago.puni pozdrav od dr.zvonko janičijević iz slovenije

  1
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok