≫ 

PO HITNOM POSTUPKU: Skupština grada Beograda o podizanju spomenika Đinđiću

Ideju o podizanju spomenika Zoranu Đinđiću u Beogradu predložio je lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i rekao da će spomenik biti podignut na Studentskom trgu u Beogradu na obeležavanju 15 godina od ubistva Đinđića

Skupština grada Beograda započela je danas sednicu na čijem dnevnom redu je i podizanje spomen obeležja ubijenom premijeru dr Zoranu Ðinđiću i formiranje odbora koji bi to trebalo da sprovede.

TADIĆ I ĐILAS BILI SU PROTIV PODIZANJA SPOMENIKA ĐINĐIĆU, tvrdi Zoran Živković

Gradsko veće Grada Beograda, naime, uputilo je po hitnom postupku odbornicima gradskog parlamenta predlog da se formira takav odbor, a njegov bi zadatak bio da preduzme sve neophodne radnje na sprovođenju odluke o podizanju spomen-obeležja, od pronalaženja lokacije do realizacije poslova oko raspisivanja i sprovođenja konkursa.

Na čelu odbora biće dekan Fakulteta političkih nauka Dragan Simić, a spomen-obeležje koje sačinjavaju spomenik i postament podiže se sredstvima iz budžeta grada Beograda.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Osim Simića, među članovima Odbora su i gradski menadžer Goran Vesić, Svetomir Arsić Basara, akademik, Dušan Kovačević, dramski pisac…

EKSKLUZIVNO - ĐINĐIĆ SUŠI VEŠ, RADI DOMAĆI I KUPUJE NOVINE! Pogledajte NIKAD OBJAVLJENE fotografije ubijenog premijera (FOTO)

Ideja o podizanju spomenika Zoranu Đinđiću u Beogradu izazvala je veliku buru u javnosti. Predložio ju je mandatar za sastav vlade i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i rekao da će spomenik biti podignut na Studentskom trgu u Beogradu na obeležavanju 15 godina od ubistva Đinđića.

Na to su burno reagovali iz Demokratske stranke, čiji je Đinđić bio predsednik, a Bojan Pajtić je istakao Đinđiću spomenik podižu "oni koji su ga prezirali".

TAKO JE GOVORIO ĐINĐIĆ: Zoranove PORUKE koje morate da zapamtite (VIDEO)

- Kao što su i Aleksandar Vučić i njegovi saradnici sebi dizali popularnost napadima na pokojnog Đinđića, sebi žele da podignu popularnost ponovo, potpuno nezasluženo, pominjući njegovo ime - navodi Pajtić.

GORAN VESIĆ: Demokrate su imale dovoljno vremena da se sete da dignu spomenik Đinđiću, ALI NISU!

Nakon toga, usledio je odgovor funkcionera SNS gradskog menadžera Beograda Gorana Vesića koji je svojim bivšim partijskim kolegama iz DS poručio da su imali osam godina da podignu spomenik Zoranu Đinđiću.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- To je znak poštovanja prema njegovom delu i činjenici da je ubijen kao premijer Srbije - rekao je Vesić.

ŠTA BI SA SRBIJOM BILO DA ĐINĐIĆ NIJE UBIJEN? Evo gde bi Srbi sada bili da je Zoran živ! (VIDEO)

Kako je rekao, iz DS samo "strančare".

- Umesto da javno podrže ideju premijera da Zoran Đinđić dobije spomenik u Beogradu, oni strančare samo zato što oni nisu bili u stanju da mu podignu spomenik dok su bili na vlasti - ističe Vesić.

Šef odborničke grupe DS Balša Božović izjavio je, uoči sednice Skupštine grada, da će ta partija podržati podizanje spomenika ubijenom premijeru dr Zoranu Ðinđić u Beogradu, kao i da će prisustvovati njegovom otvaranju, ali da se, s druge strane, DS ne slaže sa motivima vlasti zbog kojih to čini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    8. jun 2016 | 12:05

    To je trebalo ranije da se uradi, a ne da cekaju Vucica. Bravo Vucicu.

  • neda

    8. jun 2016 | 12:04

    Demokrate treba da se stide. I da kazu hvala.

  • Milica

    8. jun 2016 | 12:01

    Nas premijer postuje svakog gradjanina Srbije i svakom ce ukazati zasluzenu cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA