Vučić: Prelomni trenutak za oporavak domaće privrede

Vučić se sastao sa delegacijom MMF-a povodom četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti, koji je Vlada Srbije potpisala sa tom međunarodnom finansijskom institucijom

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa delegacijom MMF-a, da je ovo prelomni trenutak za oporavak domaće ekonomije i zahvalio MMF-u i Svetskoj banci na velikoj pomoći i želji da Srbija bude makroekonomski uređena zemlja na putu razvoja i prosperiteta.

Vučić se sastao sa delegacijom MMF-a povodom četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti, koji je Vlada Srbije potpisala sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.

On je naglasio da su dobri rezultati delom uslovljeni i velikom žrtvom, ali i da oni neće opstati ukoliko Vlada ne bude potpuno posvećena daljem sprovođenju Programa, saopštila je vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Počeli sastanci sa misijom MMF-a

Šef delegacije MMF-a Džejms Ruf, izjavio je da se aranžman uspešno sprovodi i da Srbija postiže izuzetne rezultate u odnosu na postavljene ciljeve, posebno nagalasivši jačanje investicija u privatnom sektoru kojima su doprineli pozitivni trendovi i oporavak na fiskalnoj strani Programa.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tema sastanka bile su započete strukturne reforme o kojima će se razgovorati tokom boravka delegacije MMF-a u Beogradu, a najvažnije su racionalizacija zaposlenih u javnom sektoru, restrukturisanje velikih državnih preduzeća kao što su EPS, Srbijagas i Železnice i završetak procesa privatizacije najvećih preduzeća u vlasništvu države među kojima su i RTB Bor, Resavica, Petrohemija, itd.

Šef MMF oduševljen sa reformama u Srbiji, tvrdi ministar Sertić

- I pored teških razgovora o preduzećima u državnom vlasništvu, prvenstveno EPS-u, Srbijagasu i Železnicama, kao i problemu privatizacije, naša želja je da Srbija uspešno nastavi putem kojim već ide, sa idejom da rezultat bude dobar za sve učesnike - istakao je Ruf.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je ukazao na važnost infrastrukturnih projekata i donošenja Zakona o finansiranju lokalne samouprave, naročito sa aspekta pripreme budžeta za narednu godinu, ali i na reformu zdravstva i školstva i Poreske uprave na teritoriji čitave Srbije.

RUF NAKON SASTANKA U NBS: Zadovoljan sam rezultatima razgovora

- Pred Srbijom su veliki rezutati, ali i visoki ciljevi - istakao je premijer Vučić i dodao da je ponosan na rezultate u fiskalnom deficitu kao i na odlične prihode od naplate PDV-a, ali i poručio da je za oporavak ekonomije, neophodno suzbijanje sive ekonomije, kroz adekvatnu motivaciju građana da traže fiskalne račune i da lično, svojim primerom, pomognu državi u naplati poreza.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Država je sa svakim nenaplaćenim porezom, siromašnija - naglasio je Vučić

On je, u ime Vlade Srbije, zahvalio svim članovima delegacije MMF-a na savetima i superviziji i rekao da očekuje intenzivne i produktivne razgovore tokom trajanja posete delegacije MMF-a Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    13. jun 2016 | 18:49

    U Srbiji se uradilo mnogo toga imamo još dosta posla koji moramo uraditi ali najbitnije je da idemo ka boljitku treba puno strpljenja i rada.

  • Max

    13. jun 2016 | 18:11

    Neverovatno koliko taj trenutak nekima ne odgovara ali nikako!

  • Aca

    13. jun 2016 | 18:08

    Izazovi i trnovit put je pred nama,mora se izdržati u ime budućih naraštaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA