Velikom većinom Igor Mirović izabran za predsednika Pokrajinske vlade

On je najavio da će sa svojim saradnicima prisustvovati svakoj sednici skupštine

  • 4

Član predsedništva Srpske napredne stranke Igor Mirović danas je izabran za predsednika Pokrajinske vlade. Za Mirovićev izbor na tu funkciju glasao je 81 poslanik od 113 prisutnih, protiv je bilo 29, dva poslanika su bila uzdržana i jedan poslanik nije učestvovao u glasanju.

Uoči glasanja o njegovom izboru na mesto predsednika pokrajinske vlade Mirović je u obraćanju poslanicima rekao da se zahvaljuje svima onima koji su najavili da će glasati za njegov izbor, ali i onima koji su rekli da to neće učiniti, jer, kako je kazao, dobro je čuti obe strane.

PASTOR PREDLOŽIO IGORA MIROVIĆA ZA MANDATARA: Ovo su Mirovićevi predlozi za nove članove vlade Vojvodine

Novi predsednik Pokrajinske vlade rekao je da danas neće odgovarati na pitanja koja su u svojim izlaganjima postavili poslanici, jer će, kako je rekao, za odgovore biti dosta prilike, i jer će sa svojim saradnicima prisustvovati svakoj sednici skupštine.

Na kraju svog obraćanja poslanicima Mirović je detaljno predstavio biografije članova Pokrajinske vlade.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mirović: U kabinet ulaze ljudi sa rezultatima u svom poslu

Osim predsednika Pokrajinske vlade danas su izabrani i članovi: za potpredsednika Đorđe Milićević, za potpredsednika i pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Ivan Ðoković, za potpredsednika i pokrajinskog sekretara obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, za sekretara za kulturu javno informisanje i odnos sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić.

Pokrajinska vlada danas dobija novog predsednika

Sekretar za zdravstvo biće Zoran Gojković, za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, za finansije Smiljka Jovanović, za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić.

Visoko obrazovanje naučnoistraživačku delatnost vodiće Zoran Milošević, energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grujić, sport i omladinu Vladimir Batez, a poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA