Srbija preuzela predsedavanje Organizacijom za crnomorsku ekonomsku saradnju

Srbija je danas preuzela predsedavanje Organizacijom za crnomorsku ekonomsku saradnju na skupu u Sočiju, a Dačić kao važno ističe da se tu nalaze izuzetno velike i ekonomski jake zemlje, poput Rusije i Turske

  • 0

Srbija će šestomesečno predsedavanje Organizacijom za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) iskoristiti da revitalizuje ovu organizaciju koja je opterećena brojnim političkim sukobima među članicama, što se odražava na ekonomiju, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić: NAJVEĆI IZAZOV za region i Evropu je migrantska kriza!

On je istakao da će kruna srpskog predsedavanja biti ministarski sastanak u Beogradu, koji je planiran za decembar, a prisustvovaće mu 12 ministara spoljnih poslova s obzirom na to da Organizacija ima 12 zemalja.

Srbija je danas preuzela predsedavanje Organizacijom za crnomorsku ekonomsku saradnju na skupu u Sočiju, a Dačić kao važno ističe da se tu nalaze izuzetno velike i ekonomski jake zemlje, poput Rusije i Turske. Istovremeno su tu, kaže, i zemlje sa različitim ekonomskim potencijalom i različitim pozicijama u ekonomskim organzacijama - neke su članice EU ili Evroaziskog saveza.

DAČIĆ: Ne blokiraju nas Hrvati i Britanci, već sama Evropska unija!

- Nesumljivo je da postoji ogroman potencijal za razvoj ekonomskje saradnje, pre svega mislim na projekte u oblasti transporta, energetike, ali i razvoja trgovine - kazao je Dačić u izjavi za medije.

Foto: Tanjug/Ministrarstvo spoljnih poslova Foto: Tanjug/Ministrarstvo spoljnih poslova

U okviru Crnomorske inicijative, ukazao je Dačić, postoje razna tela, od banke pa do instituta, koji se bavi ovim projektima.

Dačić: Odluka britanskog naroda ne menja put Srbije

Srbija će, kazao je, iskoristiti šestomesečno predsedavanje da revitalizuje ovu organizaciju, pre svega zato što je ona opterećena brojnim političkim sukobima među članicama koji se vode na bilateralnoj osnovi, što se odražava i na ekonomsku saradnju.

- Politika treba da se ostavi po strani i da se traže ekonomski interesi - naveo je ministar.

Foto: Tanjug/Ministrarstvo spoljnih poslova Foto: Tanjug/Ministrarstvo spoljnih poslova

Napomenuo je da će kruna srpskog predsedavanja biti ministarski sastanak u Beogradu, planiran za decembar.

- Ovaj sasatanak će biti jedan od prvih nakon obnavljanja odnosa između Rusije i Turske. Nakon prošlogodišnjeg sastanka OEBSA, ovcaj skup će biti među najvećim održanim u Beogradu - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA