≫ 

Tradicionalni prijem u rezidenciji americkog ambasadora u Beogradu povodom Dana nezavisnosti SAD (FOTO) (VIDEO)

Prijemu povodom obeležavanja 240 godina od sticanja nezavisnosti prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačic, za evropske integracije Jadranka Joksimović i minstar odbrane Zoran Ðorđević

  • 12

Tradicionalnim prijemom u rezidenciji americkog ambasadora u Beogradu, danas je obeležen nacionalni praznik SAD, 4. jul Dan nezavisnosti, a ambasador Kajl Skat je poručio je da SAD sa Srbijom deli iste ciljeve koji su utkani u Deklaraciju nezavisnosti potpisanu pre 240 godina.

(VIDEO) Kako izgleda kada u Beogradu svira orkestar američke avijacije! Bili smo na proslavi Dana nezavisnosti u ambasadi SAD-a

SLOVACI POZDRAVILI KONSENZUS: To je korak napred u otvaranju poglavlja

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

KONAČNO: Potvrđen konsenzus svih članica EU o otvaranju poglavlja!

- Dragi predsedniče, dragi gosti, želim vam srećan Dan nezavisnosti. Želim da se zahvalim dečjem horu Čarolija, i svima koji su pomogli da se realizuje ovaj prijem. Juče smo proslavili 240 godina otkad je američki narod postao nezavistan, sve velike težnje zahtevaju posvećenost. Trebalo nam je sedam godina borbe da dostignemo ono što smo hteli, da dostignemo slobodu. Još uvek radimo na ostvarenju našeg sna. Mi Amerikanci proslavljamo 4. jul prijateljima, baš kao večeras, sa srpskim prijateljima. Za život, slobodu i težnju za srećom. Hvala svima što ste došli i živeli - rekao je Kajl Skat u pozdravnom govoru na prijemu na srpskom i engleskom jeziku.

Dačić: Odluka o otvaranju poglavlja rezultat čvrstog stava, ali i priznanje za Srbiju

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dragan Ðukanović: Merkel imala KLJUČNU ULOGU U DEBLOKADI!

Prijemu povodom obeležavanja 240 godina od sticanja nezavisnosti prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačic, za evropske integracije Jadranka Joksimović i minstar odbrane Zoran Ðorđević.

PREDSEDNIK NIKOLIĆ: Uskoro očekujemo OTVARANJE POGLAVLJA 23 i 24! (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Hrvatska i zvanično PODRŽALA otvaranje poglavlja 23 u pregovorima EU sa Srbijom!

Tu su takođe i patrijarh SPC Irinej i pripadnici drugih verskih zajednica, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici javnog i kulturnog života Srbije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Skat je u obraćanju istakao da je juče obeleženo 240 godina od dana kada su osnivači Amerike proglasili novu naciju i usvojili deklaraciju posvećenu univerzalnom pravu na ljudsko dostojanstvo, demokratiju i ekonomski napredak.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dan nezavisnosti se u Americi tradicionalno slavi uz piknike, hot dog, i hamburgere pa i zvanice u rezidenciji imaju priliku da uživaju u hrani američkih brendova Mekdonalds i KFC kao i u različitim vrstama pića.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nakon što su na početku prijema marinci predali zastavu ambasadoru SAD Kajlu Skatu, američku himnu otpevao je službenik ambasade Stiv Rajder, dok je himnu Boze pravde izveo hor Čarolija. U ostatku večeri, gosti uživaju u muzici Tač end Gou benda.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pogledajte video:

A ovako je dečji hor Čarolija otpevao himnu Srbije "Bože pravde":

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nokolas

    5. jul 2016 | 22:28

    PRIJATELJSTVO AMERICKOG NARODA PREMA SRBIJI I SRBIMA JE U IZJAVI MINISTRA ODBRANE GOSPODINA KARTERE POTVRDJENA - BOMBARDOVALI SMO SRBIJU I BILO JE SUPER!!!!!!!!!

  • raso

    5. jul 2016 | 22:56

    Bravo 240 godina od ubistva indijanaca i domorodaca

  • Estonac

    5. jul 2016 | 20:56

    Oni slave 240 god. svoje državnosti a Srbija? Kad cemo mi slaviti onu "pravu" drzavnost iz Ziče, drzavnost od 650+ godina? Srbijo, starija si od pola Sveta znas li?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA