Živanović: Poseta Bajdena znak interesovanja SAD za Srbiju

NCR (američka globalna tehnološka korporacija) i druge američke kompanije kontinuirano prate situaciju u Srbiji kao što svaki dobar investitor to prati, a Bajdenova poseta je još jedan pokazatelj ozbiljnog iteresovanja za dalje ulaganje

  • 7
Džosef Bajden i Alekksandar Vučić Foto: Milena Đorđević

Poseta američkog potpredsednika Džozefa Bajdena znak je da su SAD zainteresovane za Srbiju i unapređenje ekonomske saradnje, smatra generalni direktor NCR Srbija Vladan Živanović i ističe njegova kompanija ima ozbiljne planove za širenje poslova u našoj zemlji.

Bajden: Liderstvo Srbije izuzetno važno za region (FOTO)

- Većina stranih investitora kao i naša kompanija - NCR Servisni operativni centar u Srbiji, vidi ozbiljan kontinuitet koji Vlada Srbije trenutno ulaže u cilju stvaranja što kvalitetnijih ekonomskih postulata - rekao je Živanović Tanjugu.

Kako kaže, NCR (američka globalna tehnološka korporacija) i druge američke kompanije kontinuirano prate situaciju u Srbiji kao što svaki dobar investitor to prati, a Bajdenova poseta je još jedan pokazatelj ozbiljnog interesovanja za dalje ulaganje.

- Verujem da je sastanak Bajdena i Vučića bio na liniji podvlačenja važnosti ekonomske saradnje kao suštinskog aspekta za saradnju dve zemlje - naglašava Živanović, koji je i potpredsednik Američke privredne komore.

Vučić sa Bajdenom: Odnosi sa SAD na uzlaznoj liniji (FOTO)

On navodi da Vlada Srbije pravi mnogo dobrih koraka da pojača ekonomski ambijent u svakom pogledu - "da ga uozbilji, promeni regulativu na pozitivan i kvalitetan način za buduće investitore".

- Verujem da NCR svojim primerom daje dodatni podsticaj stranim investitorima kada razmatraju Srbiju kao svoju destinaciju - uveren je Živanović.

Printskrin: YouTube/NCR Corporation Printskrin: YouTube/NCR Corporation

Dodaje da su NCR i AmCham veoma zadovoljni dosadašnjom saradnjom s vladom, što potvrđuje dobro poslovanje kompanija i to da NCR već pet godina radi u Srbiji i širi se.

Živanović je podsetio da je NCR 2011. u Srbiji zaposlio prvih 300 radnika i naveo da ta kompanija ove godine ima više od 2.000 zaposlenih.

BAJDEN U POSETI SRBIJI: Američki potpredsednik izrazio saučešće porodicama nastradalih u NATO kampanji (VIDEO) (FOTO)

- Imamo ambiciozne planove za dalje poslovanje u Srbiji - poručio je on.

Kako je naveo, NCR je u Srbiji fokusiran na vrhunski talentovane mlade ljude i njihovu edukaciju, a rad u jednoj od vodećih svetskih kompanija im pruža mogućnost da primene sve što su naučili i pokažu šta znaju.

Printskrin: YouTube/NCR Corporation Printskrin: YouTube/NCR Corporation

- Veoma smo zainteresovani za dalji rad sa mladim ljudima u Srbiji i dalju saradnju sa vrhunskim obrazovnim institucijama, sa kojima svakodnevno sarađuemo i kroz razne aktivnosti pokušavamo da ukažemo na značaj investiranja u edukaciju kao jedan od ključnih parametara - naglasio je sagovornik Tanjuga.

NCR sarađuje sa svim vodećim kompanijama u svetu koje mahom posećuju NCR centar u Beogradu i tako mogu da steknu dobro iskustvo o Srbiji odnosno vide kako naši ljudi rade u kompaniji kao što je NCR, kaže Živanović i dodaje da te kompanije mogu da doprinesu daljoj ekonomskoj vidljivosti Srbije.

Ističe i da je na Srbiji da pokaže da može da stvori još kvalitetniji ambijent i izrazio uverenje da će u narednom periodu posao na izmeni zakonske regulative biti još brži i kvalitetniji.

- Mi smo ovde oslonjeni na top talente i trudimo se da sa njima uspostavimo pravu saradnju i otvorimo svoja vrata za mlade - da dobiju dodatnu edukaciju, a nama daju kvalitet više u pružanju servisa na svetskom nivou - zaključio je Živanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    18. avgust 2016 | 12:44

    Jeste li se umorili Vucicevi teletabisi,nesto nema komentara?

  • Bukovski

    18. avgust 2016 | 13:07

    A nepriklanjanje srpskoj zastavi je znak nepostovanja SAD prema Srbiji...

  • Pop

    18. avgust 2016 | 12:43

    Zivanovicu,sto lupas.Amerika se interesuje za nas kao za lanjski sneg.Za dvesta godina postojanja su se interesovali samo kad su trebali da nas bombarduju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA