Evo šta je Boris Džonson u pismu poručio Vučiću

Veoma sam zainteresovan da blisko sarađujemo po pitanju globalnih izazova, kao što su borba protiv terorizma, organizovanog kriminala i ekstremizma, poručio je Boris Džonson u pismu Vučiću

  • 87

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson čestitao je srpskom premijeru Aleksandru Vučiću na formiranju vlade i pozdravio posvećnost Vlade nastavku reformi.

BUDUĆI BRITANSKI PREMIJER JE ODUVEK NA STRANI SRBA: Boris Džonson je ovako grmeo na Evropu!

Pismo Džonsona Vučiću je danas uručio ambasador Velike Britanije Denis Kif.

U pismu se kaže:

"Pozdravljam posvećenost Vaše Vlade nastavku procesa reformi, koji uključuje ekonomske reforme, vladavinu prava i borbu protiv korupcije.

VUČIĆ I KIF SAGLASNI! Srbija i Britanija dobro sarađuju (FOTO)

Veoma sam zainteresovan da blisko sarađujemo po pitanju globalnih izazova, kao što su borba protiv terorizma, organizovanog kriminala i ekstremizma.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kao što znate, sredstvima Fonda za dobro upravljanje, Ujedinjeno Kraljevstvo pruža značajnu tehničku pomoć za podršku Vašim reformama. Izuzetno cenim posvećenost Srbije da promoviše stabilnost na Zapadnom Balkanu, između ostalog i kroz normalizaciju odnosa sa Kosovom", navodi se u pismu, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Bilo mi je zadovoljstvo da Vas sretnem u Briselu 18. jula, kao i da čujem da ste prisustvovali i održali govor na promociji srpskog prevoda knjige "Faktor Čerčil".

"FAKTOR ČERČIL": Vučić govori na promociji knjige Borisa Džonsona u Beogradu

Posvećen sam daljem jačanju odnosa Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije i nadam se da ću biti u mogućnosti da Vas posetim u narednom periodu,“, navodi se u pismu čestitki šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona. ''

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Vučić i ambasador Kif razgovarali su o unapređenju srpsko-britanskih odnosa i potrebi za češćim susretima i kontaktima zvaničnika dveju zemalja. U razgovoru je posvećena posebna pažnja odnosima u regionu Zapadnog Balkana.

U tom smislu, ambasador Kif istakao je da su ohrabrujući napori koje premijer Vučić i Vlada Srbije ulažu u očuvanje regionalne stabilnosti i mira, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    22. avgust 2016 | 13:01

    Dobra saradnja sa vsima, ključna je za uspeh naše zemlje.

  • Čačak

    22. avgust 2016 | 14:34

    Britanci su proračunati. VAlja imati dobre odnose sa njima ali nikad ne znaš šta ti misle.

  • dobrivoje...

    22. avgust 2016 | 14:05

    Dobra saradnja sa svima je od izuzetnog znacaja za Srbiju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA