VUČIĆ: U Francuskoj smo dočekani kao iskreni prijatelji!

- Nama i predstavnici manjih zemalja uvek imaju određene zamerke, od velikih da ne govorim, ali ovde ih nije bilo - rekao je Vučić novinarima u Parizu

  • 62

U Francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate naših reformi, a premijer Manuel Vals pokazao je iskreno i lično prijateljstvo prema Srbiji, izjavio je danas predsednik vlade Aleksandar Vučić, posle sastanka sa francuskim kolegom u Parizu.

PREMIJER SRBIJE: Carinska unija na Balkanu je dobra ideja za sve zemlje na tom prostoru!

- Dočekani smo na izvanredan način, kao iskreni prijatelji. Nama i predstavnici manjih zemalja uvek imaju određene zamerke, od velikih da ne govorim, ali ovde ih nije bilo - rekao je Vučić novinarima u Parizu.

SASTANAK VUČIĆA I LARŠERA U PARIZU: Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu! (FOTO)

Vučić je rekao da je sa francuskim kolegom razgovarao o suštinskim problemima za sve države, te naglasio da u Francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate u reformama.

VUČIĆ: Francuske kompanije će sve više ulagati u Srbiju!

Srbi vole Francusku, Francuzi vole Srbe, nemamo problema u toj vrsti odnosa, mislim da oni poštuju politiku Srbije i rezultate u reformama, to su pokazali i verujem da imamo dobre šanse da izgradimo još bolje odnose - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

SRBIJA NEMA PROBLEM SA JAVNIM DUGOM I DEFICITOM: Vučić se sastao sa Manuelom Valsom!

On je naglasio da Srbija želi da još veći broj francuskih kompanija posluje kod nas, nove investicije u automobilskoj industriji, kao i da radnike iz IT sektora iz drugih zemalja prebacimo kod nas.

DOĐITE U SRBIJU, MI ĆEMO DATI BOLJE USLOVE: Vučić poručio da je naša zemlja stabilna

- Ako zajedno budemo delovali, odnosi Srbije i Francuske će biti sve bolji i to se vidi i po brojevima oko trgovinske razmene i svega drugog, jer, na kraju, možete nekoga da volite ili ne, ali sve se vidi po rezultatu na semaforu - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Navodeći da Srbija među zemljama sa najvećim rastom u Evropi, Vučić je rekao da će tako biti i ubuduće, te da će se rast uvećavati i porastom potrošenje, jer će se povećavati plate u javnom i privatnom sektoru.

- Plan da do kraja mandata prosečna plata bude 500 evra, moći ćemo da završimo krajem 2018. godine. To su veliki i dobri rezultati - naveo je Vučić.

On je, međutim, naglasio da je za napredak ekonomije potrebno da politička situacija bude stabilna, da nema problema u regionu i da se reši migrantska kriza, od koje ponovo cela Evropa ima strah i muku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    15. septembar 2016 | 13:38

    Francuska je u srcu Srbije još od 1914. Francuzi to ne bi trebalo da zaborave. Nikada neće imati bolje prijatelje i poštovaoce od Srba.

  • Igman

    16. septembar 2016 | 09:03

    Onyxx:Kada imate prijatelje onda je se lakše dogovoriti oko zajedničkih ekonomskih interesa.

  • Onyxx

    16. septembar 2016 | 00:34

    Jesmo mi prijatelji, ali je ekonomski interes taj koji diktira da li i u kolikoj meri će se neki planovi ostvariti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA