• 62

VUČIĆ: U Francuskoj smo dočekani kao iskreni prijatelji!

- Nama i predstavnici manjih zemalja uvek imaju određene zamerke, od velikih da ne govorim, ali ovde ih nije bilo - rekao je Vučić novinarima u Parizu

  • 62

U Francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate naših reformi, a premijer Manuel Vals pokazao je iskreno i lično prijateljstvo prema Srbiji, izjavio je danas predsednik vlade Aleksandar Vučić, posle sastanka sa francuskim kolegom u Parizu.
PREMIJER SRBIJE: Carinska unija na Balkanu je dobra ideja za sve zemlje na tom prostoru!

- Dočekani smo na izvanredan način, kao iskreni prijatelji. Nama i predstavnici manjih zemalja uvek imaju određene zamerke, od velikih da ne govorim, ali ovde ih nije bilo - rekao je Vučić novinarima u Parizu.
SASTANAK VUČIĆA I LARŠERA U PARIZU: Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu! (FOTO)
Vučić je rekao da je sa francuskim kolegom razgovarao o suštinskim problemima za sve države, te naglasio da u Francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate u reformama.
VUČIĆ: Francuske kompanije će sve više ulagati u Srbiju!
Srbi vole Francusku, Francuzi vole Srbe, nemamo problema u toj vrsti odnosa, mislim da oni poštuju politiku Srbije i rezultate u reformama, to su pokazali i verujem da imamo dobre šanse da izgradimo još bolje odnose - rekao je Vučić.
Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije


SRBIJA NEMA PROBLEM SA JAVNIM DUGOM I DEFICITOM: Vučić se sastao sa Manuelom Valsom!
On je naglasio da Srbija želi da još veći broj francuskih kompanija posluje kod nas, nove investicije u automobilskoj industriji, kao i da radnike iz IT sektora iz drugih zemalja prebacimo kod nas.
DOĐITE U SRBIJU, MI ĆEMO DATI BOLJE USLOVE: Vučić poručio da je naša zemlja stabilna
- Ako zajedno budemo delovali, odnosi Srbije i Francuske će biti sve bolji i to se vidi i po brojevima oko trgovinske razmene i svega drugog, jer, na kraju, možete nekoga da volite ili ne, ali sve se vidi po rezultatu na semaforu - rekao je Vučić.
Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije


Navodeći da Srbija među zemljama sa najvećim rastom u Evropi, Vučić je rekao da će tako biti i ubuduće, te da će se rast uvećavati i porastom potrošenje, jer će se povećavati plate u javnom i privatnom sektoru.
- Plan da do kraja mandata prosečna plata bude 500 evra, moći ćemo da završimo krajem 2018. godine. To su veliki i dobri rezultati - naveo je Vučić.
On je, međutim, naglasio da je za napredak ekonomije potrebno da politička situacija bude stabilna, da nema problema u regionu i da se reši migrantska kriza, od koje ponovo cela Evropa ima strah i muku.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    Srbija jest prijatelj Francuskoj ali Francuska nije prijatelj Srbiji dokazali su dosta puta počev od rata u Bih pa bombardovanja Srbije pa oni su među prvima priznali šiptare i skoro su glasali da Kosovo može da se takmiči u Uefa i Fifa

  • Igman

    Onyxx:Kada imate prijatelje onda je se lakše dogovoriti oko zajedničkih ekonomskih interesa.

  • Miro Đokić

    Francuska je iskteni prijatelj Srbije i oni nam daju nesebičnu podršku na našem putu ka evrointegracijama.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima