PREMIJER FRANCUSKE: Podržavamo Srbiju na evropskom putu i ekonomskom napretku!

- Kada smo se pre dve godine prvi put sreli, Srbija nije bila ekonomski jaka. Sada jeste - zaključio je Aleksandar Vučić

  • 49

Premijer Francuske Manuel Vals poručio je danas da Francuska podržava Srbiju na evropskom putu i želi da učestvuje u njenom ekonomskom napretku.

 

VUČIĆ JASAN: Srbija ne može da bude prva i poslednja odbrana Evrope od migranata!

 

Vals je čestitao premijeru Aleksandru Vučiću na, kako je istakao, brilijantnim rezultatima postignutim tokom poslednjih izbora i naglasio da je to jasan mandat za sprovođenje politike za koju se srpski premijer zalagao i u svom poslednjem mandatu.

 

PREMIJER SRBIJE: Carinska unija na Balkanu je dobra ideja za sve zemlje na tom prostoru!

 

Francuski premijer je, kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, rekao da je odnose dveju zemalja neophodno jačati, s posebnim osvrtom na ekonomsku saradnju.

 

DOĐITE U SRBIJU, MI ĆEMO DATI BOLJE USLOVE: Vučić poručio da je naša zemlja stabilna

 

- Francuska podržava Srbiju na evropskom putu i želi da učestvuje u vašem ekonomskom napretku - istakao je Vals na sastanku sa Vučićem u Parizu.

 

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE ZA JAVNOSCU

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE ZA JAVNOSCU

 

On je premijeru Vučiću preneo želju francuskog predsednika Fransoa Olanda da u što skorije vreme poseti Srbiju, i istakao da bi to bio dobar početak nove etape u razvoju ekonomske saradnje i privlačenja što većeg broja srednjih preduzeća da investiraju u Srbiji.

 

Vučić i Vals su razgovarali o bilateralnoj saradnji, evrointegracijama, situaciji u regionu Zapadnog Balkana, bezbednosnoj situaciji u Evropi i borbi protiv terorizma.

 

Tokom susreta, premijer Vučić je rekao da je Srbiji neophodan što veći broj francuskih kompanija i da je sada pravi trenutak za ostvarenje nove ere u razvoju ekonomskih odnosa dveju zemalja, o čemu će razgovarati i sa francuskim investitorima na sastanku koji je će biti održan u Beogradu u novembru ove godine.

 

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE ZA JAVNOSCU

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE ZA JAVNOSCU

 

- Kada smo se pre dve godine prvi put sreli, Srbija nije bila ekonomski jaka. Sada jeste - zaključio je Vučić i informisao francuskog kolegu o ekonomskim reformama, koje su u poslednje dve godine sprovedene u Srbiji.

 

Srpski premijer je izjavio da više nije zabrinut za ekonomski napredak Srbije, već da je njegov najveći strah destabilizacija Balkana, te da je upravo zbog toga veoma važna uloga Francuske u regionu Zapadnog Balkana i njena podrška evrintegracijama Srbije.

 

Premijer Vučić uputio je poziv predsedniku Fransoa Olandu i premijeru Manuaelu Valsu da u što skorije vreme posete Srbiju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdan

    16. septembar 2016 | 08:45

    Naravno, Francuzi su nas oduvek podržavali, a naročito nam to sada kada smo blizu pristupa ka EU mnogo znači.

  • sergej

    16. septembar 2016 | 09:05

    Podrska zemalja clanica EU nam veoma znaci na putu evrointegracija i ekonomskom napretku.Za ekonomski napredak nam je potrebam mir i stabilnost.

  • kaja

    16. septembar 2016 | 08:21

    Srbiji je na putu ka EU potrebna sva podrška, hvala Francuskoj na ovakvim rečima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA