• 92

Vučić o sporazumu o telekomunikacijama: Videćemo da li je sve "zakucano"

Razgovaraćemo sa svima, pokušaćemo da vidimo možemo li nešto da popravimo ili je to sve, kako se to kaže laički, zakucano - rekao je Vučić

  • 92

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija nastaviti razgovore o sporazumu o telekomunikacijama sa Prištinom i pokušati da popravi situaciju.

Nova poglavlja otvaramo tek nakon dogovora o telekomunikacijama?

- Imaćemo još mnogo kontakata i razgovaraćemo sa svima i pokušaćemo da vidimo možemo li nešto da popravimo ili je to sve, kako se to kaže laički, zakucano - rekao je Vučić novinarima u Senti.

Upitan šta će se dogoditi "ako sve ostane zakucano", Vučić je rekao da će odluka tek biti doneta.

- Kada stavljate na dva tasa imate mnogo stvari u jednoj i mnogo u drugoj ruci. Ima još onih stvari koje još nismo stavili na jedan od ta dva tasa, kada budemo uspeli sve te argumente da stavimo onda ćemo reći na koju stranu preteže - naveo je Vučić.

Bez dogovora Beograda i Prištine o telekomunikacijama

Upitan kada možemo očekivati odluku o sporazumu o telekomunikacijama, Vučić je rekao da će ona biti saopštena kad bude doneta.

Dodaje da tri godine moli da osnovna tema razgovora u Briselu bude imovina.

- Da su razgovori o imovini počeli pre tri godine, da je bilo volje i na prištinskoj i na strani EU ne bismo imali sve ove probleme, jer suštinski problem oko kojeg razgovaramo sve vreme jeste problem imovine. Ono što je ključno to je 'Trepča' i to je zakon koji prištinska skupština želi da usvoji, koji ne znam kako misle da sprovedu u delo, i kako misle da posle toga imaju dobru saradnju sa članovima svoje vlade koji su Srbi, i kako misle da imaju saradnju sa centralnim vlastima u Beogradu - napominje Vučić.

Ðurić: Nećemo dozvoliti da nam otmu Trepču, branićemo je na sve načine

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kaže da mora da se da odgovor za dogovore o telekomunikacijama.

- Mi imamo sporazum o telekomunikacijama koji je potpisan u avgustu prošle godine u Briselu, međutim, ovo je plan primene ili tkz. akcioni plan oko kojeg nema dogovora, nema dogovora oko dve tačke – tačke 9 i tačke 11 - kaže Vučić.

Oglasili se čelnici Beograda o RUŠENJU U SAVAMALI

Vučić je povodom objavljivanja imena tužilaca koji se bave slučajem rušenja u Savamali rekao da javni funkcioneri moraju da budu imuni na sve pritiske, da se drže zakonskih normi, a ne onoga što će o njima da se piše u novinama.

Printskrin: Insajder Video, Milena Đorđević

Printskrin: Insajder Video, Milena Đorđević

Premijer je, odgovarajući na pitanje kako komentariše objavljivanje imena tužilaca u slučaju Savamala u dnevnom listu Danas, rekao da ne čita taj list niti da zna šta su objavili, ali da je to pokazatelj dvostrukih aršina.

- Mnogi to rade svakog bogovetnog dana, jer postoje dupli standardi. Da sam ja izgovorio ime nekog sudije ili tužioca bio bih na stubu strama. Govorilo bi se o neprimerenom mešanju i pretnjama, a novine i različite institucije i mnogi političari mogu da vrše najbanalniji, najprizemniji i najbahatiji pritisak na određene nezvisne i samostalne državne organe i još će da kažu kako je to mnogo lepo i pametno - rekao je Vučić.

Stefanović: OEBS se grubo meša u unutrašnje stvari Srbije

Premijer je dodao da smatra da građani Srbije dobro primećuju dvostruke standarde i istakao da će njima prepustiti da donose odluke i zaključke.

“- Za mene je važno da mi radimo, da obavljamo dobro posao, da su odlični rezultati koji ostaju upisani u sveskama, a za taj umetnički utisak ili dojam nisam zainteresovan, jer, šta god da uradite, nikada neće biti dovoljno dobro - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • stvarno?

    Vichicu. Kosovo ti ode. Fabrike ti odoshe. Zemlja ti odlazi. Narod ti bezi . Porezi i kazne ti skachu. Ljudi gladuju. Za par godina necesh imati chime da vladash. Batali politiku. Bavi se nechim drugim. Otvori buregdzinicu ili trafiku.

  • Kragujevcanin

    Zasto mi sa najnizim penzijama nemozemo dobiti kredit u nijednoj banci da obezbedimo ogrev i ostale potrebstine

  • Oliva

    Pitanje imovine je prioritetno u odnosima izmedju Srbije i Kosova.Srpska strana insistira na resavanju ovog pitanja dok ga Kosovska izbegava.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima