≫ 

Kocijančič: Nije ultimatum EU, već sprovođenje postignutog dogovora

Kocijančić je rekla da se radi o primeni dogovora o telekomunikacijama postignutog još 2013. godine u okviru dijaloga Beograda i Prištine, čiji je Akcioni plan usledio 2015. godine, a na čijoj se implementaciji još radi

  • 89

U okviru dijaloga Beograda i Prištine kojima posreduje EU ne radi o ultimatumima, već o primeni sporazuma koji su već dogovoreni sa obe strane, rekla je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Vučić o sporazumu o telekomunikacijama: Videćemo da li je sve "zakucano"

Kocijančić je, odgovarajući na pitanje dopisnika Tanjuga u Briselu, da potvrdi da li je vlastima u Beogradu ostalo da do nedelje prihvate ili odbiju dogovor o telekomunikacijama u okviru dijaloga sa Prištinom, rekla da se radi o primeni dogovora o telekomunikacijama postignutog još 2013. godine u okviru dijaloga Beograda i Prištine, čiji je Akcioni plan usledio 2015. godine, a na čijoj se implementaciji još radi.

- Dijalog između Beograda i Prištine kome posreduje EU nije o ultimatumima, već o primeni sporazuma koji su već dogovoreni - izjavila je Kocijančić.

SRBIJA PRED ULTIMATUMOM: Ako ga prihvatimo, dajem ostavku - rekao Đurić

Ona je rekla da se u konkretnom slučaju radi o već postignutom dogovoru između Kosova i Srbije o uslovima pod kojima će Kosovu biti dodeljen pozivni broj, a srpska kompanija na Kosovu dobiti punu dozvolu za fiksnu telefoniju i privremeno dozvolu za postojeću mobilnu telefoniju.

Printksin: Google Maps, Pixabay Printksin: Google Maps, Pixabay

- Ono što je bitno jeste primena dogovorenog u okviru dijaloga. Posao na tome je trenutno u toku -  poručila je Kocijančić iz sedišta Evropske komisije u Briselu.

Na pitanje šta mogu biti konsekvence eventualnog neprihvatanja primene dogovora na evrointegracioni put Srbije, Kocijančić kaže da ne želi da spekuliše o scenarijima o kojima se ”čak ni ne razgovara”.

Nova poglavlja otvaramo tek nakon dogovora o telekomunikacijama?

Ona je ponovila da se radi o dijalogu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, čiji je cilj promocija saradnje, napredak na putu evrointegracija i boljitak za život građana.

- Tokom ovog dijaloga postignuto je više dogovora i veliki broj njih je već u primeni. Na implementaciju nekih sporazuma se još čeka. Na tome se radi i sve što se čini jeste u cilju primene sporazuma koji su već dogovoreni od obe strane - poručila je Kocijančić danas u Briselu.

(Telegraf.rs/Tnajug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wo

    6. oktobar 2016 | 17:55

    Pustimo vlast na celu sa premijerom da resi ovo pitanje, nije prvi put da se donose teske odluke.

  • ftfg

    6. oktobar 2016 | 19:55

    Kocijancic loncice skroz pomesala izgleda

  • Miloš

    6. oktobar 2016 | 19:35

    Nije ultimatum malo sutra,dali nam rok do nedelje da se izjasnimo a nije ultimatum?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA