Skupština Saveta Evrope odbila naše poslanike: Đurović krivi demokrate

Predstavnici Socijalističke grupe u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope uložili su prigovor, jer u našoj delegaciji nema predstavnika Demokratske stranke

  • 48

Socijalistička grupa u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope osporila je danas akreditive nove srpske delegacije u toj instituciji, a šef srpske delegacije Alekandra Ðurović kaže da je to posledica žalbe Demokratske stranke i Nataše Vučković.

PALE LEPE REČI o Srbiji u Evropskom parlamentu! (FOTO)

-Parlamentarna skupština Saveta Evrope u Strazburu odbila je danas da verifikuje mandat novoj delegaciji Skupštine Srbije, uz objašnjenje da ona ne održava sastav našeg parlamenta koji je formiran posle parlamentarnih izbora.

Predstavnici Socijalističke grupe u PSSE uložili su prigovor, jer u našoj delegaciji nema predstavnika Demokratske stranke. O svemu sada treba da se izjasni Komitet za pravila i procedure.

U našoj delegaciji ističu da tim broji sedam članova, od koji su troje iz SNS, a naprednjaci su četvrti mandat prepustili Elviri Kovač (SVM), kao predstavniku manjine. Tu su još i po jedan član SPS, SRS i Dosta je bilo.

PORUKA IZ SAVETA EVROPE: Srbija je ključna zemlja na Zapadnom Balkanu

U Strazburu je danas počelo jesenje zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, a prvog dana se, prema proceduri, vrši potvrda akreditiva svih novih delegacija, uključući i srpsku.

Foto: Fejsbuk/ Marija Obradović Foto: Fejsbuk/ Marija Obradović

- Socijalistička grupa, čiji je potpredsednik bila Nataša Vučković u prethodnom sazivu, osporila je naše akreditive nezadovoljna činjenicom što DS nema predstavnika u novoj srpskoj delegaciji, odnosno konkretno zato što Nataša Vučković više nije član delegacije u SE, jer im se ona žalila i tražila podršku - rekla je Ðurović Tanjugu.

SAVET EVROPE: Srbija da usvoji zakon o nestalim bebama!

Prema njenim rečima, Socijalističkoj grupi su pružene neistinite informacije o tome kako nije ispoštavana procedura o političkoj zastupljenosti, iako je, kako podseća, DS u parlamentu Srbije glasala za odluku o članovima delegacija, zadovoljna mestima koja je dobila.

- Ovo je brukanje države. Nemamo šta da krijemo. Komitet za pravila procedure će dokazati da smo ispoštovali sve procedure, da imamo u delegacije i žene, i predstavnike manjina i opozicije. Najspornije je, međutim, to što nova delagcija mora da sačeka dok se ne okonča procedura i ne može da počne sa radom - rekla je Ðurović.

Kako je ocenila, to je primer zloupotrebe međunarodnih institucija za lične interese.

Evo kada ćemo saznati KONAČNU ODLUKU o ulaznicama u zemlje EU: Cena čak i veća od 13 evra?

Ðurović je rekla da je, kada se u srpskom parlamentu postizao dogovor o formiranju svih delegacija, održano nekoliko konsultacija na nivou šefova poslaničkih grupa i svi su glasali u prilog odluke o konačnom broju članova delegacija.

- U PS SE su mesta, kao i do sada, dobili predstavnici dve najbrojnije opozicione stranke, s tim što su to ovaj put Radikalna stranka i Dosta je bilo, koja je imala jednog poslanika više od DS, pa samim tim i prednost u odlučivanju koju delegaciju želi - dodala je Ðurović.

Ona je navela da je DS na plenarnoj sednici u Srbiji glasala za tu odluku, jer su bili zadovoljni mestima koje su dobili drugim delegacijama, ukupno pet.

- I pri tome smo bili veoma velikodušni prema DS. I Nataša Vučković je prihvatila da bude u Paramentarnoj skupštini Mediterana, a onda su se nama iza leđa žalili Socijalističkoj grupi, pružajući lažne informacije o tome da nije ispoštavana procedura - zaključila je Ðurović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja90

    10. oktobar 2016 | 19:53

    Dobro se zna da su ovo demokrate namerno uradile kako bi nanele stetu danasnjoj vlasti.

  • Aca

    10. oktobar 2016 | 20:27

    Još jedan presedan EU zbog predstavnika DS.

  • Dada

    10. oktobar 2016 | 19:00

    E stvarno smo sami sebi najveći neprijatelji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA