SKANDALOZNO: Esad Džudžo proslavio dan Sandžaka tako što je raskomadao Srbiju! (FOTO)

Stručnjak za bezbednost Darko Trifunović smatra da se ovakav jedan gest uopšte ne treba ignorisati, s obzirom na osetljivu situaciju u Sandžaku, kao i da bi Džudžo morao snositi određene konsekvence

Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžo čestitao je juče Dan Sandžaka uz fotografiju raskomadane Srbije, koju je postavio na svoj Fejsbuk profil.

ZAJEDNIČKA SEDNICA VLADA SRBIJE I MAĐARSKE: Vučić se posebno zahvalio jednom ministru na podršci (FOTO)

On je ovako čestitao Dan Sandžaka:

- Svim Bošnjakinjama i Bošnjacima i drugim građanima Sandžaka sretan nacionalni blagdan - napisao je Džudžo uz skandaloznu fotografiju karte Srbije na kojoj su jasno izdvojni Sandžak, Vojvodina, Kosovo i Kraljevina Srbija kao posebne celine. Džudžo je postao poznat nakon što je 2014. promenio svoje prezime iz Džudžević u Džudžo, želeći da ukaže na istorijsku činjenicu da je, kako je tada objasnio, mnogim bošnjačkim porodicama bez njihovog pristanka i znanja dodavanjem „ić” i „vić” na prezimena učinjena nepravda. Ispod fotografije je dodao i komentar:

Očekujem drugačiji stav SAD o prijemu Kosovu u Unesko

- Kada sam 2004. predložio da se 20. novembar obeležava kao Dan Sandžaka, mnogi Bošnjaci su se tada protivili, kao - to je komunistički datum i tome slično. Pokazalo se ispravnim, kao i mnogo šta kasnije - ozakonjenje bošnjačke zastave, himne, blagdana i nacionalnih nagrada i napokon ostvarenje celokupne nastave na bosanskom jeziku - danas sva ta znamenja i nacionalna prava izgrađuju i, zapravo, obnavljaju bošnjački sistem vrednosti i prepoznatljivi kulturni kod na Balkanu. Sretan sam - napisao je on.

Foto: crosirmium.blogspot.rs Foto: crosirmium.blogspot.rs

Stručnjak za bezbednost Darko Trifunović za „Alo!“ kaže da se ovakav jedan gest uopšte ne treba ignorisati, s obzirom na osetljivu situaciju u Sandžaku, kao i da bi Džudžo morao snositi određene konsekvence.

OVO IZGLEDA ODLIČNO: Orban oduševljen novom deonicom na Koridoru 10 (FOTO)

- U svakoj demokratskoj zemlji da je to neko uradio, on bi morao da odgovara za najteža krivična dela, a to su krivična dela protiv ustavnog uređenja, ali u Srbiji to, izgleda, može. On je potpuni marginalac, ali Sulejman Ugljanin, koji stoji iza njega, ozbiljan je lik, on sada pokušava da skrene pažnju na sebe u situaciji kada imate otvoren sukob Zukorlića i Ljajića. Dakle, treća strana pokušava da poentira, da dođe do onih glasača ne samo iz Sandžaka nego i onih koji su u dijaspori. Te ideje koje oni sada plasiraju nisu nove, stare su kao i Sandžak divizija.

Nije džabe formirana, u njenom stvaranju učestvovao je i jerusalimski muftija, desna ruka Adolfa Hitlera. Prema tome, te fašističke ideje koje se plasiraju kroz nezavisan Sandžak su ideje koje nas podsećaju na 500 godina ropstva i genocid koji je počinila turska imperija na ovim prostorima. Jedna takva inicijativa mora biti shvaćena ozbiljno i kao bezbednosna pretnja - navodi on.

(Telegraf.rs / alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van.boys

    21. novembar 2016 | 20:53

    Ma bitno je da ce se ici na robiju ako neko ne daj Boze kaze da nije bilo genocida u Srebrenici,a ovo sto komadajj Srbiju i gase Rs,nikom nista,svi cute,niko ni da se izjasni o slicnim izjavama i delima. Ne treba nama Klinton,Merkel,a i ostali..Sami sebe kopamo..I posle se pitaju zasto omladina ide iz Srb...

  • Ezra

    21. novembar 2016 | 20:20

    Drzavo,reaguj.saseci u korenu,

  • Dzordz

    21. novembar 2016 | 16:08

    Dzudzovicu srecan ti Arandjelovdan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA