Gojkovićeva kritikovala koalicione partnere i poručila: NE RAZMIŠLJAM O OSTAVCI

Rasim Ljajić, ili neko iz SPO, ili neko iz Nove Srbije, svi oni koji su tog dana ćutali, neka dođu na moje mesto, a ja ću sa zadovoljstvom biti deo vlade Republike Srbije, poručila je Gojkovićeva

  • 79

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je, povodom incidenata koji su se dešavali u parlamentu, da ima utisak da iza toga stoji nešto mnogo veće i da to uopšte nisu bili incidenti, spontano ponašanje, "nego dobro promišljeno ponašanje kako napraviti haos u državi, kako obesmisliti rad i postojanje parlamenta".

RUŽIĆ PODRŽAO KOALICIJU SA SNS: Đukić Dejanović o situaciji u SPS (VIDEO) (FOTO)

Tuča u Skupštini bi se prenela na ulice Srbije, Ljajić ili Dačić da budu predsednici parlamenta

Gojković je, gostujući na RTS-u, rekla da ne razmišlja o ostavci već o tome šta parlamentarizam predstavlja za grupu opozicionih poslanika koji su odlučili da koriste reč destrukcije umesto političkih argumenata.

Polemike su dobrodošle, napominje predsednica Skupštine, ali ocenjuje da to nisu bile polemike, već "vređanje i pljuvanje na ivici tuče".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Podseća da je koristila poslovnik i izgovorila više opomena, jer nije mogla na drugi način da uspostavi red.

- Očigledno je da 'Dosta je bilo', pojedini poslanici Demokratske stranke ne shvataju snagu pristojnosti - kaže Gojkovićeva.

Gojkovićeva kaže da je razgovarala sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da je on shvatio razloge zbog kojih je prekinula sednicu parlamenta i zašto je apelovala "na poslanike opozicije i sve ostale poslanike, dela i većine, koji su samo sedeli i nemo posmatrali i nisu se suprotstavili takvom ponašanju, da razmisle šta žele od ovog parlamenta".

- Ono što me je porazilo je ćutanje onih od kojih sam očekivala da će stati, ako ne u zaštitu vladajuće većine, onda u moju zaštitu - kaže Gojkovićeva.

Poručila im je da, ako smatraju da ona nije predsednik parlamenta koji može da napravi red, ona to priznaje i da mogu da se zamene.

- Rasim Ljajić, ili neko iz SPO, ili neko iz Nove Srbije, svi oni koji su tog dana ćutali, neka dođu na moje mesto, a ja ću sa zadovoljstvom, kao političar sa iskustvom, biti deo vlade Republike Srbije, i to mi neće uopšte teško pasti - poručila je Gojkovićeva.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mala

    23. novembar 2016 | 14:15

    Mislim da treba strozije da se Maja ponasa prema njima, jer su poceli dosta bahato da se ponasaju, a Skupstina nije ni vreme ni mesto za takvo ponasanje.

  • Hana

    23. novembar 2016 | 11:04

    U pravu je Maja!

  • Nikola

    23. novembar 2016 | 10:52

    Iskreno, čudilo bi me da je neko od njih reagovao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA